Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF och Jawo klädde av klena L´Hospitalet

Gefle IF hade inga problem att vinna lagets enda träningsmatch under det pågående lägret i Spanien.
Det blev solklara 3–0 (1–0) mot L´Hospitalet, topplag i spanska Tercera division.
– Vi gjorde en riktigt bra match, menade nye tränaren Urban Hammar.

Annons

Gefle har haft några fina dagar under träningsveckan några mil norr om Barcelona. Och ännu bättre blev det när GIF enkelt klädde av ett gäng spanjorer med 3–0 i går.

Och det kanske allra bästa med det var att forwarden Amadou Jawo gjorde sina två första mål på försäsongen.

– Ja, det var viktigt. Jag har inte tänkt på det så mycket innan, men nu är det bara två och en halv vecka kvar till premiären mot Kalmar och därför var det skönt att få sätta dit två bollar. Att komma mållös till seriestarten hade inte känts bra, sa Jawo som av och till haft lite problem med ryggen under träningsdagarna i Spanien.

– Det är ingen större fara egentligen, men jag tog en alvedon innan matchen för säkerhets skull, sa Jawo.

Tillsammans med Alexander Gerndt startade han matchen på topp och den duon sprang enkelt ifrån tröga spanska försvarare.

– Det var ganska enkelt att löpa igenom, man behövde inte ens ligga i offsidelinjen. Det gick att springa ifrån dom ändå, sa Jawo.

Men trots ett massivt spelövertag blev det bara ett mål i första halvlek. Jonas Lantto kastade ett inkast i den 21 minuten mot Amadou Jawo. Men i stället för att ta emot bollen lät Jawo bollen studsa över försvararen innan han tog ned den och lobbade in bollen över den utrusande målvakten.

Men det fanns alltså bud på mer i första halvlek. Jonas Lantto hade ett par lägen, Yussif Chibsah en farlig nick på hörna och Alexander Gerndt ett skott som smet tätt utanför ena stolpen.

Just Gerndt såg riktigt pigg ut i första halvlek, men på grund av en lårkaka tvingades han kliva av redan i paus till förmån för Hasse Berggren.

Den senare, som varit lite krasslig veckan, var på hugget direkt och rev djupa sår i L´Hospitalets backlinje.

Mellan varven kändes det som om spelarna i den uppställningen var färdiga på ett besök på just sjukhuset. För GIF-spelarna skapade chans på chans i början av andra halvlek.

2–0 kom när en spansk försvarsspelare tog bollen med armen innanför straffområdet och Yussif Chibsah snyggt satte dit bollen från elva meter. Och några minuter senare spelade en offensiv Andreas Dahlén snyggt in bollen till Amadou Jawo som enkelt satte dit sitt andra mål.

Efter matchen hade Jawo sin syn på motståndet ganska klart för sig.

– Dom var duktiga med bollen, men dom skapade inga målchanser, sa han.

Och GIF-ledningen hade dessutom statistik på överlägsenheten.

– Vi hade 11–2 i klara målchanser och det var ett gott arbete vi utförde. Det blev en bra träningslägermatch kan man säga, sa tränaren Urban Hammar till sist.

Mer läsning

Annons