Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF på Gavlevallen – redan under måndagen

/
  • David Fällman och Gefle IF gör sin första träning på Gavlevallen i dag.

Efter sköna segern i Helsingborg har GIF börjat ladda för premiären på Gavlevallen.
Träningsdebuten på nya arenan är tidigarelagd och sker under måndagen.
– Det ska bli fantastiskt, säger tränaren Roger Sandberg.

Annons

Gavlevallen är tillgänglig från och med på torsdag egentligen. Men Gefle IF har kommit överens med Byggtec om tidigare tillträde.

På grund av försäkringsskäl får GIF träna efter arbetstid – vilket också medför att såväl allmänheten som journalister inte får komma in. 17.00 äger premiärträningen rum.

De tre extra träningspassen måndag–onsdag blir viktiga för laget inför premiären mot Sundsvall nästa vecka, tror Roger Sandberg. GIF-tränaren ägnade resan tillbaka till Gävle från Helsingborg med att gå igenom segermatchen på Olympia via videoklipp.

– Vi var strålande offensivt och defensivt i första halvlek. Vi var varierade i anfallsspelet och väldigt snabba på att direkt återerövra bollen i försvarsspelet. Det har vi inte lyckats med tidigare i allsvenskan.

Är det något ni fokuserar mycket på?

– Ja, och det kommer att bli viktigt på den nya arenan.

I och med att Roger Sandberg gått igenom matchen flera gånger har han också fått möjlighet att se Johan Oremos drömmål på frispark om och om igen.

– Det var ett fantastiskt skott. Johan har ett otroligt bra tillslag och ett av de hårdaste skotten i allsvenskan. Utmaningen för honom är att träffa målet.

Sportchef Hasse Berggren:

– Det var nästan lika hårt som jag brukade skjuta förut, ha ha. Det var verkligen en fantastisk frispark.

Mer läsning

Annons