Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF-planen som sprack: "Att Oremo inte kunde spela ställde till det för oss"

/
  • Daryl Smylie segersmajlar medan Simon Skrabb och Johan Bertilsson gör tvärtom.

GIF hade en plan för att störa Jönköping Södra på naturgräset – och den involverade Johan Oremo.
När Oremo fick feber och lämnade återbud strax innan match sprack den.
– Det ställde helt klart till det för oss, säger Roger Sandberg efter 1–0-förlusten.

Annons

STISSES TV-TYCK efter uddamålsförlusten

Inför första matchen den här säsongen på vanligt gräs förberedde sig GIF med att träna som vanligt på Gavlevallens konstgräs – helt enkelt för att man inte hade något val.

– Vi åkte runt och kollade men det finns inget alternativ just nu. Kungsbäck är inte spelbar, och ingen annan plan heller. Man önskar förstås att det fanns, men det gör inte det, säger Roger Sandberg.

– Vi ska inte lägga för stor fokus på det, det var inte därför vi förlorade. Men det är klart det märktes ibland.

Vilka svårigheter tycker du ni hade, där underlaget var en påverkande faktor?

– Främst i omställningslägena. När dom kliver fram och det är många spelare kring bollen blir vi fastpressade och hamnar i tidsnöd. Det tar lite för lång tid för oss att få bollen under kontroll.

Dessutom blev Johan Oremos nej till spel kännbart.

– Han har haft halsfluss under veckan men ätit penicillin och känt sig bättre. Men så fick han feber och kunde inte spela, förklarar Sandberg.

Hur påverkade det er matchplan?

– Det påverkade, absolut. Vi hade en plan hur vi skulle hantera Jönköping där Oremo hade en viktig roll. Så när han inte kunde spela ställde det ju till det lite för oss. Vi hade tänkt överbelasta en viss yta hos Jönköping med hjälp av Johan.

– Även om Dioh inte alls var dålig så har ju alla spelare sina egenskaper och kvaliteter. Nu tappar vi en del i inläggsspel och uppspel.

GIF gjorde sitt bästa för att försöka bemästra både naturgräs, avsaknaden av Oremo och ett hemmalag som spelade en resolut och rörlig fotboll – och höll emot i 83 minuter.

Då avgjorde Daryl Smylie.

I första halvlek räddade Jonas Lantto på mållinjen efter en hörna, men med sju minuter kvar lyckades han inte med samma sak. Smylies skott, som han fick möjlighet att skicka iväg sedan Simon Skrabb missat i markeringen, smet mellan benen på Lantto.

Roger Sandberg tyckte att GIF skapade så pass många chanser att man borde gjort två, tre mål – men i så fall borde nog Jönköping gjort tre, fyra.

Pawel Cibicki prickade stolpen när han hade öppet mål.

Daryl Smylie prickade båda stolparna med samma skott.

– Jönköping är bra, så är det, och om nån trodde det skulle bli enkelt för oss att åka ner och plocka tre poäng så trodde den fel. Det är ingen slump att dom har nio poäng, konstaterar Sandberg.

GIF gjorde ett par byten och gick ned på trebackslinje efter målet – men riktigt nära 1–1 blev det aldrig.

STISSES KRÖNIKA: Vad är det för fel på 0–0-matcher...egentligen?

Mer läsning

Annons