Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF-programmet efter uppehållet spikat

Nu är det allsvenska programmet spikat för omgångarna 13–30.
Augusti månad ser ut att bli intressant då både Djurgården och Hammarby besöker Strömvallen.
– Det kommer bli bra matcher, säger Pelle Olsson.

Annons

Spelordningen var klar sedan tidigare, men efter spelordningsmöte under onsdagen och telefonkonferenser torsdag, har nu datumen satts på matcherna.

– Det är hemmamatcherna som lagen får bestämma vilket datum laget vill spela, men vi hade inga speciella önskemål, berättar Pelle Olsson.

Speldagarna har förlagts efter föreningarnas önskemål - med hänsyn tagen till lag som deltar i UEFA:s turneringar, till landskampsuppehåll samt i samråd med Svenska Spel och polisen och fortfarande kan vissa matcher få ändrat speldatum.

Efter en tuff vår börjar nu spelprogrammet bli lite lättare.

– Vi var tvungna att spela många omgångar på våren på grund av U21-EM-uppehållet, säger Olsson.

För Gefles del startar säsongen upp igen med två möten mot Göteborgslag, Häcken (h) och Örgryte (b). Sen följer åtta väldigt tuffa matcher. Först ett dubbelmöte med Helsingborg, sen hemmamöte mot Djurgården följt av Elfsborg (b), Kalmar (b), Hammarby (h), Örebro (b) och IFK Göteborg (b).

Den 3 augusti kommer Järnkaminerna på besök till Gävle och 21 dagar senare kommer Södermalms grönvita gäng Hammarby. En riktigt fin fotbollsmånad i Gävle alltså.

– De matcherna och Helsingborg hemma i juli kommer att bli bra matcher och kommer att höja våra åskådarsiffror. Men det viktigaste är att vi vinner matcherna - och att sedan publiken kommer och hejar på oss, säger Olsson.

Mer läsning

Annons