Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF redo för sista testet

/

Smaka på orden "allsvenskt genrep"...
– Så låter ju det väldigt bra. Då vet man att allvaret och det riktigt roliga snart drar igång.
Gefle IF:s tränare Roger Sandberg såg väldigt glad ut efter fredagsträningen.

Annons

– Kan man vara annat? Äh, det var en väldigt bra fart på killarna och en hög intensitet den här timmen vi körde. Det är nu och här man märker att seriestarten bara ligger en vecka bort, säger Roger inför lördagsmatchen på Strömvallen mot Östersund.

Gefle har på många sätt haft en lugnare försäsong än förra året. Med det senaste tillskottet Ilir Berisha, mittbacken som kom in förra veckan, är det tre nyförvärv och fyra spelare från de egna leden som har tillkommit.

– Det känns lugnare och vi vet var vi står på ett annat sätt än för ett år sedan. Det enda orosmomentet hela vintern och våren är väl att vi drabbats av lite för många skador, säger Sandberg.

Just nu saknas Anders Wikström, Jonas Olsson och så Anders Bååth som har stukat en fot och inte kan spela i genrepet. Lägg också till Emil Bellander som är tillbaka i träning men inte matchklar än.

– Det är många ur truppen som varit borta till och från vilket inte har varit optimalt. Bååth är den senaste men det ska inte vara så allvarligt och han borde vara i träning i början på veckan igen.

Resten av truppen är uttagen till matchen mot Östersund där en startelva ska plockas fram. Hur den ser ut vill Sandberg som vanligt inte avslöja i förväg.

Men det är ingen hemlighet vad han vill se av sina spelare under genrepet.

– Främst att försvarsspelet sitter. Då kommer vi att få våra chanser till omställningar och ett bra anfallsspel också.

Östersund har seglat upp till ett av favoritlagen i Superettan och kommer säkert att ge GIF en rejäl match. En gammal GIF-bekanting finns också med i laget då Dragan Kapcevic numer spelar för jämtlänningarna.

– Det är ett spelförande lag som bland annat kryssade mot GIF Sundsvall tidigare i vår så vi räknar med en tuff uppgift.

För GIF:s spelare ligger en plats i startelvan i den allsvenska premiären i potten. Det gäller att visa upp sig från den bästa sidan.

Det är nästa söndag på påskdagen som Gefle möter Falkenberg borta. Det är klart att redan nu finns det tankar och funderingar kring starten som ju är så viktig för ett lag som GIF.

– Vi vet ungefär hur de spelar och jag har läst om deras träningsmatcher. Vi kommer också att ha folk på deras lördagsgenrep mot Huskvarna som kommer att ge en rapport, säger GIF-tränaren.

GIF flyger till västkusten på påskafton, tränar på gräset där nere samma dag, spelar matchen och flyger hem igen direkt efteråt.

– Det är ett bra upplägg. Vi spelar ju match igen redan på onsdagen efter och sedan till helgen också, säger Sandberg.

Den kommande veckan på hemmaplan läggs upp precis som den brukar se ut – förutom att det förmodligen kommer att läggas in en grästräning också.

Premiären för ett år sedan spelades mot Mjällby och slutade 2–2 efter att GIF tappat en tidig 2–0-ledning i första halvlek.

Mer läsning

Annons