Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF reser till Stockholm i kväll

Säsongens viktigaste match väntar i morgon. Då väljer Gefle IF en annorlunda uppladdning – och reser till Stockholm redan i kväll.

– Det här är ingen vanligt match, säger tränaren Pelle Olsson.

Annons

I vanliga fall reser alltid Gefle IF till sina bortamatcher dagen före avspark. Men mot Stockholmslagen samt mot Örebro sker alltid resan samma dag tack vare den korta sträckan.

Men inför morgondagens ödesmatch mot AIK på Råsunda väljer GIF att ladda på hotell. Redan direkt efter dagens sista träning avgår GIF-bussen mot Stockholm.

– Vi vill ha en total koncentration på den här matchen och upprepar det mönstret vi hade mot Kalmar i senaste bortamatchen (som gav 1–1 och en poäng), säger Pelle Olsson.

• Var kommer ni att bo?

– Det vill jag inte bjuda AIK på. Men det är norr om Stockholm.

På lördag förmiddag väntar sedan frukost och en promenad för spelarna innan en kortare busstur tar GIF-laget till Råsunda.

Väl där är spelarna inställda och förberedda på det som väntar.

– Vi hade ju matcher på Råsunda i somras (i Europa League) men det var ju utan publik, så det blir väl inte riktigt samma sak nu. Men det jag och Urban har sagt till spelarna är att de inte ska låta sig stressas utan istället inspireras av den inramning och ljudkuliss som blir.

Gefle saknar två viktiga kuggar inför matchen i form av skadade anfallaren Hasse Berggren och avstängde mittbacken Daniel Theorin. Men de problemen är förstås av mindre karaktär än de som AIK brottas med just nu (se artikel om Dulee Johnson intill).

Fast GIF-tränaren Pelle Olsson tror inte att det kommer att störa AIK så mycket under själva matchen.

– Det är en normal situation för dem. Han är en spelare som varit i problem tidigare och matchen kommer att leva sitt eget liv, säger Olsson.

– Visserligen har han (Johnson) startat i AIK:s senaste matcher, men samtidigt får de tillbaka mittbackar och Robert Åhman Persson kan flyttas upp på mittfältet.

De mittbackar som Pelle Olsson menar är tillbaka mot GIF är Per Karlsson som varit skadad och Walid Atta, vars interna avstängning är hävd.

Mer läsning

Annons