Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF:s ordförande om tränarens misstänkta rattonykterhet: "Alla som känner honom vet att han inte är någon festprisse"

Nyheten om att Gefle IF:s tränare Thomas Andersson är under utredning för misstänkt rattonykterhet slog ned som en blixt under måndagen.
Nu redogör GIF:s ordförande Thomas "Badis" Andersson om styrelsens syn på läget:
– Thomas ringde mig och berättade på förmiddagen. Han mår sämst själv. Vi kommer att stötta honom hundra procent i detta.

Annons

Det var på torsdagförmiddagen förra veckan som Thomas Andersson, nyligen tillsatt som huvudtränare istället för sparkade Roger Sandberg, stoppades i en poliskontroll och blåste rött.

Just nu analyseras hans blodprov för att fastställa promillehalt.

Gefle Dagblad publicerade nyheten och i samband med det infomerades också ordförande "Badis" Andersson.

– Jag fick veta det i dag, ja. Thomas ringde mig direkt efter att det här kommit fram.

Gefle IF:s ordförande Thomas

Tycker du att Thomas borde berättat tidigare?

– Jaaa, det kanske han borde gjort. Men det kan vara lätt att sticka huvudet i sanden när något hänt. Vi är alla mänskliga och vi gör misstag.

Hur ser du på situationen?

– Thomas har begått ett misstag och, som sagt, det gör vi alla ibland. Jag och styrelsen kommer att stötta honom hundra procent i detta. Vi ska backa honom som tränare. Han har alltid varit oerhört lojal och gjort så mycket för den här föreningen.

Vad har han sagt till dig?

– Han har klivit upp på morgonen, borstat tänderna, känt sig fräsch och satt sig i bilen för att köra till träningen. Det är många som gjort samma sak, som trott det varit okej. Alla som känner honom vet att det inte är nån festprisse. Det är en lugn och fin kille som inte dricker alkohol särskilt ofta som hamnat i den här situationen. Det här blir en läxa för honom.

Det kan ju upplevas som en bekymrande omständighet att det var på väg till en förmiddagsträning han blev stoppad. Att man sätter sig i den situationen.

– Han har inte klivit in i bilen efter en fest direkt på natten och kört hem. Det är en "dagen efter"-grej där han gjort en felbedömning. Nu får vi avvakta vad resultatet blir efter analysen. Vi vet ju inget om det. Skulle det vara allvarligt så skulle det i så fall inte stämma med vad Thomas har sagt. I så fall har han ljugit mig rakt upp i ansiktet.

Hur påverkas klubben av det här?

– Det är en jobbig period naturligtvis. Men vi får hålla ihop. Och jag hoppas inte spelarna påverkas negativt av det här, jag tror inte det. Thomas får ta ett snack med dem. Och de som varit med länge vet vem Thomas är och vad han står för.

– I klubben klarar vi av att hantera det här. Men jag tycker synd om Thomas, det han tvingas gå igenom vid sidan av alltihopa nu.

(Reds anm: Utredningen lades senare ned eftersom provsvaret visade att att gränsvärdet ej överskridits)

Mer läsning

Annons