Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF-seger mot Hammarby

Gefle IF möter Hammarby på Strömvallen, och Matchbloggen finns på plats. Reportern Andreas Karlström finns på plats och rapporterar direkt.

Annons

Slutställning: 1-0

 där Hammarby dominerade stort men ändå fick se sig besegrat av ett starkt kämpande Gefle IF. GIF behövde inte ens göra mål för att ta tre poäng, det fixade gästerna själva i den 15:e minuten, när Igor Armas styrde in Alexander Gerndts inlägg i egen kasse. Nu tackar Matchbloggen för sig för denna gång, väl mött igen på måndag när GIF har bortamatch mot Örebro.

Skott: 7-21.

Skott på mål: 1-10.

Hörnor: 9-3.

Frisparkar: 12-14.

Bollinnehav: 36-64.

Offside: 1-4.

Varningar: 1-1.

hur mycket övertid det är. Men kanske en minut kvar nu. Hjalmar Öhagen sköt just nu ett skott högt över.

Skott av Traoré, enkelt för Hugosson.

Offsidemål, GIF! Jonas Lantto slog in bollen till Bernhard Nyström framför mål, och Bernhard satte bollen i nät. Dock avvinkat.

GIF på offensiv planhalva.

Bra slagen hörna av Hjalmar Öhagen, Bernhard Nyström fick skallen på bollen men nicken blockerades undan av Hammarbyback.

Daniel Westlin och Bernhard Nyström fixar en GIF-hörna tillsammans.

Hammarbys Nathan Paulse kom fri och var just i färd med att runda Mattias Hugosson när linjemannen återigen vinkade i ett läge som Hammarbyfansen tyckte var väldigt olägligt.

Hammarbys Haris Laitinen hade, återigen, ett bra läge efter en fin rusch. Hans låga skott räddades dock av en dykande Hugosson. Laitinen är utan tvekan den spelare det händer mest kring i Bajen.

Kontringsläge för GIF, Lantto spelade till Daniel Westlin som dock tvingades stanna upp och inte kunde storma mot mål. Sulan testade skott från håll och fick med sig en hörna i alla fall. Den gav sedermera skottläge utifrån, det skottet gick dock högt över.

Hörnan spelades kort och efter ett inspel fick först da Silva, sedan Palulse skottläge. Det förstnämnda skottet blockerades, det sistnämnda gick utanför.

Hammarby-hörna.

Yussif Chibsah testar ett långskott i ett sällsynt GIF-besök på Hammarbys planhalva. Hammarbys press har dock kommit av sig en smula.

6 857!

bollen i mål för Hammarby var Haris Laitinen.

är avstängd nästa omgång till följd av varningen.

Farligt skott av Haris Laitinen, Hammarby. Utanför stolpen.

Mål, Hammarby - men bortdömt för offside! Hugosson gjorde en briljant enhandsräddning på första skottet, returen slogs i mål, men det skottet kom alltså från offsideposition enligt linjemannen.

Hammarbys Linus Hallenius drar på ett hårt skott som ser ut att vara på väg mot krysset, men bollen går strax över och möjligen utanför också.

Hammarby avslutar ett långt anfall med ett långskott höger över av Andreas Dahl. Det är svårt att se hur GIF ska kunna reda ut det här.

Ny bra chans för Hammarby, som ångar på. Den här gången var det nyinbytte Paulse som från nära håll var centimeter från att träffa ett inlägg med pannan.

Mycket bra chans för Hammarby när Castro-Tello sköt ett skott som Hugosson lämnade retur på. Magalhaes var framme, men fick inte bollen i mål från nära håll.

Bra aktion av Daniel Westlin när han gick förbi en back in i straffområdet. Passningen hittade dock inte rätt address.

Långskott en bra bit utanför av Hammarbys Magalhaes. Kanske de börjar bli desperata, Bajenspelarna, när inte de heta chanserna har resulterat.

Hansson har inte kommit rätt i duellerna. Ofta har han vunnit närkamperna till hälften, det vill säga bollen har hamnat i Hammarbys ägo ganska snart efter Hanssons ingripanden.

Farligt frisparksläge för Bajen, sju meter från straffområdesgränsen ungefär. Eller snarare tio, men frisparken nickades hursomhelst undan.

Det känns som att det kan komma en kvittering snart...

Ny jättechans för Hammarby, men Magalhaes närskott räddades på ett fenomenalt sätt av Mattias Hugosson. Hörna för Hammarby, som nickades bort.

Kvitteringschans, Hammarby! Haris Laitinen ångade på och krånglade sig in i GIF:s straffområde med fart och god teknik. Skottet halvräddades av Hugosson och Magalhaes fick öppet mål på returen, såg det ut som - men Andreas Dahlén kom som en räddande ängel och hann först på bollen.

Hörnan blev resultatlös.

Bländande spel av Jonas Lantto och i efterspelet av hans fina bortkollrande av Christian Traoré fick GIF en hörna, halvlekens första.

 

Skott: 3-6.

Skott på mål: 0-3.

Hörnor: 6-1.

Frisparkar: 5-6.

Bollinnehav: 39-61.

Offside: 0-2.

Varningar: 0-1.

Avvaktande inledning av Gefle IF som kanske lät Hammarbyspelarna äga boll lite väl mycket. Några vassa kontringar syntes inte heller till, fram tills målet kom. Därefter såg det stundtals lite bättre ut och Jonas Lantto kunde ha gett hemmalaget ytterligare ett mål när han svarade för ett högklassiskt tekniskt nummer avrundat med ett fräsande skott just utanför stolpen.

Hammarby trillade boll och skapade flera halvlägen, men bortsett från Magalhaes friläge direkt efter 1-0-målet saknades de riktigt heta chanserna.

på Hammarbys Andreas Dahl.

Ännu ett långskott av Hammarbys Haris Laitinen, återigen ofarligt, nämligen utanför.

Hög hörna av Andreas Dahlén som nickades undan. Daniel Westlin drog till på halvvolley utanför straffområdet men fick inte den rätta träffen. Inspark, alltså.

Ny hörna för Gefle IF, lagets sjätte mot Bajens enda.

Hörnan resultatlös, och efter det följde en Hammarbyomställning som dock inte heller slutade med någon farlighet.

Hörna för Gefle IF.

0-3 i skott på mål hittills, men ändå 1-0 i mål...

Hammarby spelade sig fram till ett bra läge, men sista passet gick fel och Jonatan Berg kunde rensa undan i eget straffområde.

Hammarby har inte oväntat haft mest boll. Innehavet just nu är 39-61 med GIF:s siffror först.

Jonas Lantto har varit pigg i Gefle IF. Men skottet nyss från distans var inget vidare, det fanns ju dessutom flera spelalternativ.

Långskott av Hammarbys Sebastian Castro-Tello, plockades enkelt i Hugos varma famn.

Underbar aktion av Jonas Lantto! Först snurrfinten i bästa Anders Svensson-anda, sedan avancemang in i straffområdet och ett härligt, skruvat skott som gick just utanför Shaabans vänstra stolpe. Hade blivit årets mål på Strömvallen...

Jonatan Bergs hörna var hård och såg farlig ut, men bollen gick i burgaveln.

Ny hörna för GIF.

Hörna för Gefle IF sedan Marcus Hansson startat ett GIF-anfall med en bra boll till Westlin. "Sulan" försökte nå Gerndt, men en Hammarbyback hann före.

Daniel Westlin på väg igenom, men två Hammarbybackar stängde vägen inne i straffområdet. Domare Jonas Eriksson var inte i närheten av att blåsa straff, och det skulle han förstås inte ha gjort heller.

Alexander Gerndt fick en bra boll av Westlin, spelade bakåt till Jonatan Berg som måttade inlägg. Eller var det ett skottförsök? Hursomhelst blev det totalt misslyckat.

del i GIF:s ledningsmål får inte glömmas bort. Han bröt på mitten, drev bollen framåt och passade fram till Gerndt.

Det är fel att säga att 1-0 är rättvist. GIF har inte haft särskilt mycket att säga till om. Men direkt efter Magalhaes friläge hade i alla fall Gerndt ett till läge att spela in bollen i straffområdet, men den gången hade han inte samma lycka.

står det i ett sms från redigerar-Sasse. Det var alltså Hammarbybacken Igor Armas som var synabock för Bajen.

Rafael Magalhaes hade nyss ett friläge för Hammarby, men Hugosson kom ut bra och gjorde en fin benparad. Nu hörna för GIF. Som blev resultatlös.

Självmål av Hammarby. Alexander Gerndt kom i ett bra anfall på vänsterkanten och sköt ett hårt inlägg efter backen mot Daniel Westlin. Bollen tog dock på en Hammarbyback, jag hann inte se vem, och fick förbi Rami Shaaban.

Hammarby hade matchens hittills bästa chans när Rafael Magalhaes kom halvfri med Hugosson och var på vippen att få bollen förbi.

Väldigt avvaktande inledning, framför allt av Gefle IF.

Hammarbys Andreas Dahl slog en fin cross på volley till debutanten Linus Hallenius - som försökte slå ett inlägg på volley och ramlade in i hörnflaggan i stället.

tog det bara 58 sekunder för Trelleborg att få hål på Halmstad...

Nytt långskott av Laitinen, tätt utanför Hugossons stolpe. Det såg dock ut som han hade bra kontroll på läget och helt enkelt släppte bollen. Hammarby har ett viss spelövertag nu.

Hammarbys Haris Laitinen drog på ett långskott efter hörnan, högt över Hugossons ribba.

Hammarby får sin första hörna.

Hörnan resultatlös, men därefter fick GIF ett inkast på vänstersidan som höll på att generera en bra målchans.

Marcus Hansson, som gör sin andra allsvenska match från start, fixar matchens första hörna för GIF.

 Hammarby hade en frispark en bit utanför straffområdet, det slutade med en nick som Mattias Hugosson i GIF-målet enkelt tog hand om.

 GIF har haft lite spel på offensiv planhalva, inför storpublik. Fick just veta att det några minuter före matchstart var 6.500 biljetter sålda, så det pekar mot en siffra uppe emot 6.700 enligt pressvärden Lasse Morén.

 

GIF tog hand om avsparken...

 

Gefle IF har vunnit två raka mot Hammarby på Strömvallen och vann även matchen på Söderstadion i våras. Hammarby är något av ett krislag och ligger med sina 19 inspelade poäng just nu på en kvalplats mot superettan. GIF å sin sida har bara förlorat fem matcher på hela säsongen och parkerar på en fin åttondeplats, med chans att avancera till sjätte plats i denna omgång.

Hammarby har en hel hoper nya spelare, bland annat förvärvet från Gif Sundsvall, Linus Hallenius, som gör sin första match från start i dag. Brassen Claudio da Silva inleder dock på bänken.

 

och rejält med folk på och på väg in på Strömvallen. Inom kort finns GIF:s laguppställning i en faktaruta, men jag kan redan nu avslöja att det är den förväntade, nämligen med Marcus Hansson som Yannick Bapupas ersättare på innermittfältet.

Mer läsning

Annons