Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF skär ner på personalen

De skrala publiksiffrorna får konsekvenser för Gefle IF.

Ungdoms- och säkerhetsansvarige Bjarne Holmgren har sagts upp – och när marknadschefen Magnus Lindmark lämnar klubben efter sommaren ersätts han inte.

Annons

GIF bantar alltså organisationen med två tjänster, beslutet togs på ett styrelsemöte i början av juni.

– Det här är inte roligt på något sätt men någonting som föreningen måste göra för att överleva på sikt, säger klubbdirektören Eva von Schéele-Frid.

Bjarne Holmgren, som varit ungdoms- och säkerhetsansvarig har redan sagts upp och gjorde sin sista arbetsdag i går.

Och även på marknadssidan dras en tjänst in.

I det fallet behöver klubben dock inte sparka någon eftersom marknadschefen Magnus Lindmark väljer att lämna GIF efter sommaren för ett nytt arbete inom SAIK (se separat artikel).

Eva von Schéele-Frid, klubbdirektör i GIF berättar ett det är ekonomiska skäl som ligger bakom nedskärningarna.

– Det är för oss, precis som för många andra föreningar tuffa ekonomiska förutsättningar som råder. De här åtgärderna görs för att anpassa organisationen till de intäkter vi har, säger hon.

Att det ekonomiskt skulle bli ett tufft år var ingen överraskning.

Budgeten som presenterades på årsstämman visade större kostnader än intäkter. Det som ställt till det ytterligare är de vikande publiksiffrorna.

– Totalt kommer vi att förlora runt en miljon på publiktappet och då handlar det inte bara om biljettintäkter utan även exempelvis kioskförsäljning i samband med matcherna, säger Eva von Schéele-Frid.

Därför togs beslutet att banta personlastyrkan.

På kansliet blir nio personer sju och de uppgifter som legat på Bjarne Holmgrens och Magnus Lindmarks bord omfördelas över resten av organisationen.

– Självklart är det så. Arbetsuppgifterna ska fortfarande utföras. Exakt hur organisationen kommer att se ut håller vi på och jobbar fram just nu, säger Eva von Scheele Frid.

Bjarne Holmgren har jobbat inom GIF sedan 2006.

– Det är klart det känns tråkigt att behöva sluta, det är det bästa som finns att få jobba med fotboll på heltid. Men det är inte så mycket att göra åt, klubben anger ekonomiska skäl, säger Bjarne som redan har gjort sin sista arbetsdag.

– Jag tyckte inte att det kändes så roligt att jobba vidare under uppsägningstiden, säger Bjarne som började arbeta med tipselit 2006 och de sista åren varit ansvarig för ungdomsverksamhet och säkerhetsfrågor.

Det här är inte första gången Gefle IF bantar organisationen av ekonomiska skäl. I början av året fick kanslisten Anders Bergh sparken efter sju år som fast anställd.

– Det är ju tack vare spelarförsäljningar vi har kunnat ha en större driftskostnad än vad intäkterna varit de sista åren, men det går inte att bygga en förening på det sättet på lång sikt, förklarar Eva von Schéele-Frid.

Mer läsning

Annons