Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF-spion såg Dynamo Tbilisi

Gefle IF lämnar inget åt slumpen.

Parallellt med lagets 2–1-seger på Råsunda i torsdags satt Thomas Andersson någon helt annanstans – i Tallinn och försökte genomskåda Dynamo Tbilisi.

– Resan var väldigt nyttig, säger Gefles assisterande tränare.

Annons

Gefle IF spelar för första gången någonsin i en andra kvalomgång i Europa. Det stod klart efter torsdagens 2–1-seger på Råsunda och 4–1 totalt.

Men redan innan matchen började klubben att blicka mot nästa omgång. I alla fall i den utsträckningen att man skickade Thomas Andersson till Tallinn för att specialstudera nästa motstånd – Dynamo Tbilisi.

GIF:s assisterande tränare fick se georgierna klara oavgjort och därmed ta sig vidare efter sammanlagt 2–1 på FC Flora.

– Men det var faktiskt inte långt borta att vi skulle ha fått Flora. De behövde ju bara göra ett mål för att ta sig vidare och var riktigt nära, kan jag säga, säger Andersson efter det första försöket som till sist ska utmynna i att GIF ska ha stenkoll på Dynamo Tbilisi.

Och han har redan bildat sig en tydlig uppfattning om georgierna.

– De är ett väldigt bollskickligt lag som spelar med en fyra-två-tre-ett-uppställning.

– De centrala mittfältarna är de mest kreativa och skickliga. Det är genom dem som uppspelen byggs.

– Och en av dem var riktigt bra. Han som spelar längst fram av de tre, tillägger Andersson och syftar på Giorgi Tekturmanidze.

Den, enligt georgiska webbsidors utsago, största fotbollstalangen i landet. Spelaren är blott 19 år gammal och har redan vuxit ut och blivit en nyckelspelare i U21-landslaget.

– Han är väldigt duktig på att vända upp och man märker tydligt deras spelidé bara genom att titta på honom. Det är ett möjligt hot som vi måste ha koll på.

En annan informationskälla Gefle IF kan använda sig av är Runavik – om de är tillräckligt storsinta efter att GIF slog ut dem i torsdags.

Det färöiska laget mötte nämligen Dynamo Tbilisi i Champions league-kvalet 2008 och vann dessutom hemmamatchen. Efter matchen på Råsunda pratade Gefles tränare Pelle Olsson med Runaviks dito, Pauli Poulsen.

Om det var snack om Dynamo Tbilisi ska låtas vara osagt, men Olsson själv påstod sig inte ha fått något viktigt i utbyte med Runavikstränaren.

– Det var två år sedan. Nu är det annorlunda. Tbilisi har förmodligen nya spelare och en annan tränare, sa Pelle Olsson då.

Mer läsning

Annons