Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF-stjärna gör come back – i trean

GIF-backen Thomas Hedlund hade lagt av.
Men nu fortsätter karriären... i Strömsberg i division 3.
– Det här ska bli jättekul och jag är verkligen sugen på att lira seriefotboll igen, säger Thomas Hedlund till Sporten.

Annons

35-årige Thomas Hedlund spelade 15 säsonger för Gefle IF innan han avslutade sin långa spelarkarriär med att bli avtackad tillsammans med Mathias Woxlin vid höstens sista hemmamatch. Det sista man såg av Thomas Hedlund på en fotbollsplan trodde nog de flesta.

– Jag var väl inställd på det också och har tackat nej till alla klubbar som ringt. Men nu när jag sett GIF spela så blev jag sugen igen, säger han.

– De har ringt och tjatat hela tiden och jag hade tackat nej två gånger tidigare. Men till sist tänkte jag att ”jag provar väl” och åkte ner och var med på några träningar. Det verkade bra, och så långt bort är det inte, det tar bara 25 minuter med bil.

– Inte så mycket, men jag har kollat på internet och det finns några lag jag känner igen, som Sandvikens AIK till exempel.

Strömsberg inledde serien med 2–2 hemma mot Rotebro. Thomas Hedlund skrev på kontraktet i går och blir spelklar först till nästa helg.

- Sådär, men jag har hållit i gång med både rinkbandy, innebandy och badminton under vintern.

Den 187 centimeter långe backresen ser med tillförsikt fram emot nästa helg och hans premiärmatch för Strömsberg, hemma på Heden mot Bollstanäs.

– Det här ska bli jättespännande och jag är verkligen sugen att få lira matcher igen. Jag är 35 år och truppen för övrigt är mycket ung. Min rutin är kanske det som det unga laget behöver, säger Thomas Hedlund, som är uppvuxen i Västansjö utanför Bollnäs.

Och Janne Lindström, tränare i Strömsberg, är naturligtvis nöjd.

– Thomas blir en jätteförstärkning för oss och ett lyft, inte bara för Strömsberg, utan för hela den norduppländska fotbollen. Och någon som våra unga spelare kan se upp till.

Mer läsning

Annons