Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF stupade på Änglarna – igen

Frågan på förhand var ju hur Gefle IF:s backlinje skulle klara av Tobias Hysén.

Jodå, det gick väl bra...

Då var det värre med Hannes Stiller som sänkte GIF med två nickmål när IFK Göteborg vann med 3–0.

Annons

– Det är rätt tacksamt att ligga där bakom och bli lite bortglömd. Klart lagen måste ha koll på ”Tobbe” som är livsfarlig i djupledsspelet. Det öppnar luckor för mig, sa IFK Göteborgs sommarförvärv som blivit en jättesuccé med fem mål på sju matcher.

Men en liten känga delade han ut till hemmaförsvaret också.

– Jag kan väl i alla fall säga att hade vi släppt in två såna mål hade vi inte varit särskilt nöjda. Jag fick gå upp rätt ostörd vid båda tillfällena och då var det inte så svårt att göra mål.

Olof Mård hade en olycklig allsvensk debut och var inte på rätt plats när Stiller efter en knapp halvtimme nickade in 1–0.

– Det är förstås ett bra inlägg och det går snabbt men jag får ändå ta på mig det målet, sa Mård.

Det var ytterbacken Mikael Dyrestam som kom runt på kanten och hans precisa inlägg tajmades perfekt av Stiller.

– Huvudspelet är normalt en av mina starka sidor och det fungerar extra bra på konstgräset. Det blir liksom lite mera spänst och fart i upphoppen. Jag är ju dessutom van med det här underlaget, sa Hannes som IFK hittade i superettanklubben Qviding när kamraterna tappade många spelare i somras.

5 890 åskådare på Strömvallen fick ytterligare ett bevis på Stillers starka huvudspel direkt i inledningen av andra halvlek. Det var då matchen avgjordes på mindre än fem minuter när Gustav Svensson först dundrade in 2–0 och Stiller på nytt nickade in ett mål.

– Gustavs fullträff är ju bara att applådera. Där kunde Geflebackarna inte göra någonting. Det är en grym träff han får. Sedan vet jag inte riktigt vad som hände vid hörnan men jag hade ingen markering alls på mig och det målet var verkligen inte svårt att göra, menade Stiller.

Gefles zonförsvar vid den hörnan fungerade inte alls.

– Dom får in väldigt mycket folk på just hörnorna och vi vet att dom är skickliga i det spelet men vi ska ändå klara av att få bort bollen, summerade Mård.

Resten av matchen blev en transportsträcka. IFK var mycket belåtet med 3–0 och tre poäng.

– På förhand hade vi snackat om att det här var en lurig match och det är inte enkelt att vinna här uppe. Nu fick vi utdelning och det var en skön seger. Nu leder vi serien igen, sa Stiller.

Han är ett bevis på att IFK har klarat av sina tunga personaltapp av Bjärsmyr och Wernbloom till proffslivet och långtidsskador på Adam Johansson och Robin Söder på ett mycket bättre sätt än Gefle.

– Jag är bara tacksam att få chansen och det är riktigt roligt att spela med det här laget. Min roll är väl att som i dag vara het i boxen och ta vara på de chanser som kommer.

GIF är i stort behov att få tillbaka i alla fall Yannick Bapupa och Andreas Dahlén från skadelistan för att hösten inte ska bli riktigt lång och mörk.

Mer läsning

Annons