Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF-talangen missar premiären

Gefle IF genrepar mot GIF Sundsvall på Strömvallen i eftermiddag.

Men laget får klara sig utan talangen Erik Törnros som hoppar omkring på kryckor med en fotskada och beräknas vara ur spel i tre veckor.

– Trist läge att bli skadad bara en vecka före den allsvenska premiären, suckar 17-åringen.

Annons

Men det är ingen ny skada som Erik har slagit upp. Det är en stressfraktur som läkt ihop men givit en kalkpålagring runt brottet.

– Det var tydligen flera månader sedan jag fick den utan att jag har känt ett dugg. Men nu sedan vi kom hem från Cypern och på lite hårdare planer här hemma igen känns det inte så bra. Det ömmar och det är omöjligt att spela, säger Erik.

Han magnetröntgades i veckan och då kom beskedet om skadans art. Men det ska ändå inte vara någon större fara.

– Läkarbeskedet jag fick var att det inte var något allvarligt men att det beräknas ta två-tre veckor innan jag kan spela igen. Lite jobbigt nu när premiären är så nära. Men jag får samtidigt se det från den ljusa sidan och får träna på med lite andra saker de här veckorna.

Han ska förhoppningsvis bli av med kryckorna till veckan och får rehabträna i bassäng och på cykel.

Även Eric Larsson är skadad och finns inte med i eftermiddagens genrep. Han fick en spark på knäskålen i U-matchen mot Strömsberg. Även han har röntgats utan att någon skelettskada upptäcktes vilket självklart var ett bra besked.

Sedan tidigare är långtidsskadade Sebastian Senatore och Daniel Leino inte tillgängliga för spel. Suad Gruda är också på landslagsuppdrag.

– Vi har plockat ut en 16-mannatrupp men släpper inte laguppställningen. Nästa vecka är det allsvensk premiär och hanterar situationen inför en match som vi brukar göra då, säger tränaren Pelle Olsson.

GIF Sundsvall, som Gefle besegrade i två heta kvalmatcher till allsvenskan i november, står för motståndet. Precis som fallet var i fjolårets genrep i Sundsvall som slutade 2–2.

– Vi ser fram mot en tuff och bra genomkörare. Det är en viktig match och vi var inte nöjda med insatsen mot Assyriska (2–2) förra helgen. Vi hade inte tillräckligt tryck och vi agerade för tveksamt. Det ska vi plocka bort nu och ha en större tydlighet i spelet, säger GIF-tränaren.

Tillbaka i truppen är i alla fall veteranen Hasse Berggren som kanske kan få några viktiga minuters speltid.

Mer läsning

Annons