Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF-tränaren efter fansens krav på avgång: "Jag har full förståelse"

/

3–21 på fem matcher.
Emil Hedvall har släppt in 19 av målen – och fansen ropar på tränaren avgång.
Efter 0–4 hemma mot Örebro SK är det så nära kris man kan komma i Gefle IF.
– Jag har full förståelse att det blir reaktioner, säger tränaren Roger Sandberg som fick stöd av Örebros tränare efter matchen.

Annons

Gefle IF har startat allsvenskan rekorddåligt. Bara en enda seger på tio matcher – ingen på hemmaplan. Och storförlusterna kommer slag i slag.

– Vi gör en bra första halvlek. Dessutom blir vi bestulna på en straff i första halvlek, suckar lagkaptenen Anders Bååth.

SE ÄVEN: Lagkaptenens ilska efter uteblivna straffen: "Ett horribelt beslut"

Han öppnar nu för att hitta på något helt annat inför matchen mot AIK, som han själv missar eftersom han drog på sig en varning efter protest just efter den uteblivna straffen i första halvlek.

– Det är dumt av mig. Men det är otroligt att han inte blåser straff när Bertilsson blir kapad bakifrån. 1–1 där och det hade blivit en annan match, menar Anders Bååth.

Men i stället var ställningen 0–1 i paus, trots att GIF hade svarat för en riktigt bra första halvlek och skapat flera bra chanser.

– Sen får dom 2–0 direkt i början på andra efter en hörna. Det är inte klokt hur mycket oflyt vi har hela tiden.

Till slut rann det i väg och topplaget Örebro, som nu har en seriefinal hemma mot Norrköping att se fram emot på söndag, kunde vinna med klara 4–0.

– Vi kan inte hålla på och titta på vad som har varit. Bara att titta vidare mot nästa match. Det finns spelmässiga förklaringar men också en del psykologiska förstås, säger Roger Sandberg vars GIF-lag ändå försvarades av Örebros tränare Alexander Axén.

– Jag har tittat på Gefles matcher och jag har tittat på hur det sett ut. Man måste titta i ett större perspektiv, jag tycker att de har gjort bra matcher hemma och fortsätter dom så kommer det att ramla in poäng.

Gefle IF:s supportrar börjar dock få nog. I slutet av matchen började delar av klacken att ropa på Roger Sandbergs avgång.

– Jag har full förståelse att det blir reaktioner under en sån här period. Vad ska jag säga? Tråkigt men jag har full förståelse för det, säger Roger Sandberg

TV: GIF-klackens missnöje efter nya storförlusten: "Avgå Sandberg"

KRÖNIKA: Stisse Åberg: 3–21 på fem matcher – suget från superettan blir allt starkare

Mer läsning

Annons