Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF utan chans mot IFK Göteborg

Det sviktade i försvaret och framåt hände ingenting.
Men så hade Gefle IF också Sveriges bästa lag på andra sidan.
IFK Göteborg vann träningsmatchen på idylliska Flodavallen i Dala Floda med 2–0.

Annons

IFK som haft en veckas långt träningsläger i Dalarna var klassen bättre den här gången. På ett studsigt och svårspelat naturgräs hade GIF väldigt svårt att komma till.

2–0 stod det redan i första halvlek och det var i underkant. Det handlade nästan bara om IFK.

Visserligen var den straff som Jakob Ankersen kunde rulla in i den 17:e matchminuten lite väl billig. Den danska duellen i straffområdet slutade med att Gefles Martin Rauchenberg hade en väldigt liten kontakt med Ankersen som hamnade i gräsmattan.

Men straffen satt säkert.

2–0 kom bara minuter senare när en långboll skar genom Gefleförsvaret och samme Ankersen kunde väldigt lätt runda Emil Hedvall som kanske kom ut lite snett i den situationen.

GIF hade svårt att freda sig mot Göteborgs bollar i djupled där "Änglarnas" farliga kvartett framåt sprang sönder gästrikarna mest hela tiden. Förutom målen räddade Hedvall när Lasse Vibe kom fri vid dubbla tillfällen. Så IFK hade verkligen chanser att göra fler än de två mål som tillverkades. Gefle kom aldrig till några farligheter de första 45 minuterna.

I andra halvlek passade båda lagen på att byta en hel del spelare och tempot blev lidande av det. Det märktes också att det var en träningsmatch där det var en viktig del att undvika skador.

GIF bytte friskt och det var många som fick chansen. Närmast ett GIF-mål kom Johan Oremo som fick en tå på Johan Bertilssons inspel men bollen gick rakt i famnen på IFK-målvakten John Alvbåge.

Men Göteborg var fortsatt det dominanta laget och hade några till utmärkta lägen att göra 3–0. Men 2–0 blev slutresultatet.

Mer läsning

Annons