Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF värvar vänsterback från Finland

Andreas Dahléns ersättare är klar.
25-årige vänsterbacken Jens Portin från den finlänska högstaligan skrev på ett treårigt kontrakt med GIF i går.
Samtidigt meddelar man att Linus Bolin får lämna klubben.

Annons

25-årige Portin kommer från finska Jakobstad och har spelat för Jaro FF i den finska högstaligan hela sin karriär.

Han har gjort närmare 100 matcher i Jaro FF och de senaste två åren har han också varit lagkapten.

– Vi har haft flera olika spelare vi har tittat på, men det var erfarenheten från den finska högsta ligan som var avgörande för oss, säger Pelle Olsson och menar att 100 matcher i finska högstaligan är mycket meriterande.

– Han har varit med på en hög och bra nivå länge, säger Pelle Olsson.

– Allsvenskan känns jättebra, och när Gefle IF visade intresse hade jag inte så svårt att bestämma mig, säger 25-årige Jens Portin själv till Gefles hemsida.

Portin med meriter från finska U21-landslaget är en stark försvarare med bra fysik.

– Jag har en bra vänsterfot, är konditionsstark och löpvillig och deltar gärna i det offensiva spelet, berättar han själv.

Portin ansluter till Geles träning först den 18 januari, först ska han nämligen gifta sig och åka på bröllopsresa till Mauritius.

– Ja, han får dispens för giftemål, säger Olsson med ett skratt.

– Det har gått snabbt med Portin och när han bokade in bröllopet hade han ingen aning om att han skulle byta klubb, säger Olsson.

Värvningen av Portin innebär att det inte längre finns plats för vänstermittfältaren Linus Bolin som får lämna GIF.

– Vi får obalans på vänsterkanten. Vi måste prioritera och nu gick det ut över Linus, säger Pelle Olsson.

Sedan tidigare har man Jonathan Hellström, somär på väg tillbaka från sin höftskada, på vänsterbackpostitionen och för några veckor sedan värvades också vänsterbacken Sebastian Senatore.

– Vi har ett begränsat antal postitioner och med Senatore, Hellström och nu Portin har vi inte plats för Linus, säger Pelle Olsson och konstaterar att GIF har värvat färdigt och att man inte räknar med Chibsah.

– Det här är truppen som vi kommer att starta träningen med den 4 januari. Det är viktigt för oss att vi blir klara nu eftersom vi har en extremt kort försäsong.

Hasse Berggren är dock fortfarande ett osäkert kort och Pelle Olsson öppnar för att man kan behöva värva ytterligare en forward.

– Om Hasse inte kan spela så kan vi behöva värva en forward. Men det kommer inte att ske nu, transferfönstret stänger den sista mars så vi har gott om tid på oss, säger han.

026-15 93 82

fakta

Mer läsning

Annons