Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF vilar starka namn i dagens cupmatch

Gefle kliver idag in i Svenska cupen och gör det mot superettanlaget Qviding.
Precis som de flesta allsvenska lag ställer Gefle över ett antal spelare.
– Det ger andra spelare en chans att få matchvana, säger Gefles tränare Pelle Olsson.

Annons

Bland de som saknas finns Yussif Chibsah, Hasse Berggren och Johannes Ericsson.

– Det är väl på gränsen att Chibsah skulle kunna spela. Att vi vilar Hasse är en säkerhetsåtgärd och Johannes har jobbat hårt den senaste tiden, säger Pelle Olsson.

Moståndarna Qviding, från Göteborg, inledde säsongen med en stark 2–1-seger mot Landskrona BoIS, men efter det har det gått tungt i de två matcher som spelats. I matchen mot Jönköping Södra fick Qvidings Joacim Jensen två gula kort inom loppet av nio minuter. Tio minuter senare gjorde Ricardo Santos Jönköpings och matchens första mål.

Mot Falkenberg blev det en ny uddamålsförlust, 2–3.

– Det kommer bli en jättesvår match. Det gäller att vi är koncentrerade och konsekventa i vårat spel för det alltid tufft att möta ett lag från Superettan på bortaplan. Om vi tror att det går att ta genvägar så är det bara att glömma det för då kommer vi åka dit. Det kommer bli en öppen match, säger Olsson vars lag i alla fall är vana med underlaget då Qvidings hemmaplan Valhalla har konstgräs.

Gefle kommer till start med fem spelare i truppen som inte spelat en enda minut i Allsvenskan så här långt.

– Vi är inne i ett intensivt matchande just nu och eftersom det är så tajt prioriteras Allsvenskan först. Det gör nog alla allsvenska lag, säger Olsson och lägger sedan till.

– Men självklart vill vi gå vidare och senare i cupen när vi är inne i en lugnare period i serien kan det blir en extra krydda med en cupmatch.

I motståndarlaget Qviding, som kommer ställa upp med starkast möjliga lag, ska Gefle först och främst hålla koll på anfallaren Hannes Stiller som är en bra målskytt. Två mål på de inledande tre matcherna har det blivit. Förra säsongen gjorde Stiller tolv mål på 30 matcher.

En annan intressant spelare i Qvidings lag är Mathias Gravem. Den före detta allsvenska spelaren från bland annat Norrköping och Gais har inlett säsongen med två målgivande passningar.

Matchen är en 16-delsfinal. Qviding har aldrig gått längre än så här.

Emil Hedvall (Mattias Hugosson) – Daniel Bernhardsson, Daniel Theorin, Omar Jawo, Jonathan Hellström (Ryan Raybould) – Jonatan Berg, Marcus Hansson, Bernhard Nyström, Hjalmar Öhagen, (Jonas Lantto, Yannick Bapupa) – Daniel Westlin, Alexander Gerndt (Amadou Jawo).

Mer läsning

Annons