Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grönt ljus för invigning

/

Gavlevallen pallar trycket.
Den sista besiktningen är genomförd och därmed kan inget stoppa invigningen nästa onsdag.

Annons

I slutbesiktningen testades – och godkändes – bland annat konstgräset och den nya belysningen. Därmed försvann eventuella frågetecken inför onsdagens premiär, skriver Gävle kommun i ett pressmeddelande. Att den sista granskningen gick igenom innebär dock inte att arenan är helt färdigställd. Bland annat är inte VIP–avdelningen inte helt färdigbyggd.

Intresset inför premiären mot GIF Sundsvall, har varit stort och biljetterna till matchen är redan slutsålda.

– Det känns fantastiskt roligt med engagemanget och uppslutningen kring matchen, skriver Åsa Wiklund–Lång, kommunstyrelsens vice ordförande, i pressmeddelandet.

Matchen börjar 19.05 men redan 17.00 inleds uppladdningen inför matchen när tre röda mattor rullas ut vid publikingångarna.

– Vi vill att publiken ska känna att det är invigning och att hela publiken är VIP-gäster, säger Johan Adolfsson, kommunikationschef på Gävle kommun.

Dagen till ära kommer dessutom Hemvärnets musikkår att genomföra en marsch från Prolympia till arenan tillsammans med fansen och väl inne på arenan kommer Gefle IF:s nya hymn att lanseras.

Enligt Johan Adolfsson finns ingen nervositet kring invigningen och endast en aspekt som kan förta en del av glädjen.

– På många ställen är det fortfarande en byggarbetsplats så skulle det regna så kan det bli ganska geggigt, säger Johan Adolfsson.

GD/AB–sporten sänder live från Gavlevallen, med start 17.30, med intressanta gäster och experter.

Mer läsning

Annons