Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guterstam besviken över bortdömt mål

Besvikelsen var stor i Brommapojkarna efter lagets första bortaförlust.
Särskilt hos Olof Guterstam som fick ett mål tveksamt bortdömt vid 0–1.
– Det hade aldrig blivit frispark ute på planen, säger BP-anfallaren.

Annons

Pojkarna från Stockholm kom från en 3–0-förlust hemma mot Helsingborg, men verkade inte knäckta av det.

I stället var det fullt ös från start, 0–1 i fjärde minuten och mängder av anfallskombinationer som hade kunnat resultera.

Hade Olof Guterstam fått sitt mål i tionde minuten godkänt vete tusan hur matchen hade slutat. GIF kan dock tacka domaren Sven-Martin Åkesson för att vi får leva i ovisshet – han blåste nämligen av Guterstam för en knuff i ryggen på Daniel Bernhardsson.

– Ganska hårt dömt. Jag hade väl en arm uppe vid motståndarens axel, men jag knuffar inte, säger Guterstam.

– Eftersom backen böjde sig ner förstod jag direkt att jag skulle bli avblåst. Men det hade aldrig blivit frispark om det hade skett ute på planen.

Guterstam fick lite revansch senare i matchen när han slog passningen som Philip Haglund gjorde 2–2-målet på. Och han hade kunnat bli matchvinnare för sitt BP om han förvaltat sitt jätteläge bara ett par minuter före GIF:s 3–2, när han såg ut att bara kunna stöta bollen i mål från nära håll.

– Det kom någon i sista sekunden och så blev det ett hopslag i stället, ändå var jag nära att flippra in bollen, säger han.

– Nä, jag tror faktiskt inte det. Vi började jättebra i dag och hittade tillbaka lite till vårt spel. Sedan hade vi inte räknat med att kunna ha samma poängsnitt som i början, men nog ska vi ta tillräckligt med poäng för att stanna kvar i allsvenskan.

Mer läsning

Annons