Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där...... Bjarne Holmgren

...tipselitansvarig i Gefle IF vars juniorlag i eftermiddag kan kvala sig upp i juniorallsvenskan elit när Umeålaget Mariehem gästar Strömvallen.

Annons

Hur ser läget ut?

– Vi har skaffat oss ett bra utgångsläge efter 2-1-segern i bortamatchen, men Mariehem var ett bra spelande lag så det kommer säkert att bli en tuff match. De fick en man utvisad i första halvlek i första matchen men höll ändå spelet bra uppe även om vi vann helt rättvist.

2007 spelade ni senast i elit, vad skulle det betyda att gå upp igen?

– Det skulle betyda jättemycket. Det blir matcher på en annan nivå, spelarna får en tuffare matchning vilket är bra för deras utveckling. Det är juniorerna som fyller på U21-laget och steget mellan U21-serien och den serie där vi har spelat den här säsongen har varit alldeles för stort.

Hur ser återväxten ut inom GIF?

– Det finns bra spelare i alla åldersgrupper och många talanger inom klubben men sedan är det ett jättesvårt steg att gå från juniorfotboll till att ta en plats i en allsvensk A-trupp. Men vi har haft ett flertal killar med i samlingarna för de olika pojklandslagen under året vilket vi inte har varit bortskämda med tidigare och det tycker jag visar att vi är på rätt väg.

Mer läsning

Annons