Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där Marcus Hansson,

...Gefle IF:s unga mittfältstalang som blivit uttagen till ett läger med det svenska P18/-90-laget

Annons

– Ja, det känns som en perfekt sammanfattning faktiskt. Det ska bli riktigt roligt att få chansen att ta tillbaka den landslagsplats jag hade innan skadeeländet startade.

– Nä, det har varit riktigt tungt. Speciellt den andra gången då den första skadan precis hade läkt och jag hade spelat tre-fyra matcher. Att åka på samma sak en gång till i det läget var ett hårt slag. Men det kanske är bättre att åka på dom här skadorna nu när jag är ung.

– Det är 26 spelare som förbundskaptenen Roland Larsson har plockat ut till den trupp som ska samlas i Helsingborg 4-7 december. Där blir det bara träningar och det gäller att göra så bra ifrån sig som möjligt för att få en chans att vara med i P19-landslagets EM-kval som kommer nästa säsong.

– Ja, det blev ett par landskamper och ett mål är att kunna ta tillbaka den platsen. Men jag vet att det blir jäkligt svårt. Det är en grym konkurrens om mittfältsplatserna.

– Det är så klart inspirerande att höra. Ett annat stort mål blir ju nu att kunna vara med och kämpa om platserna på GIF:s mittfält också. Det skulle vara skoj att få känna på allsvenskan nu. Men det är samma där – det gäller att ligga i stenhårt och göra sig förtjänt av den platsen i så fall.

– Tack så mycket. Jag ser väldigt mycket fram emot ett skadefritt år nu.

Mer läsning

Annons