Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hansson in som mittback

Olof Mård är skadad.

Då får Marcus Hansson ta över som mittback.

– Aldrig kul att ersätta en skadad spelare, men jag är motiverad, säger han.

Annons

21-årige Marcus Hansson är lite av hjälpgumma i GIF. Premiären mot Syrianska spelade han från start, men blev utbytt i halvtid mot Zakaria Abdulai. I segermatcherna mot Norrköping och Örebro var det Marcus som fick hoppa in istället för Abdulai.

Men i kväll, när Olof Mård är skadad, blir det premiär i mittförsvaret för Marcus Hansson intill Daniel Theorin.

– Det är inget att fundera på. Jag är ganska van från förra säsongen att spela mittback, så det finns ingen som helst oro.

Däremot kan man tänka att Hansson, liksom resten av GIF-laget, har lite dåliga känslor att möta Trelleborg efter förra årets matcher som slutade 3–1 och 2–1 till TFF med bara en veckas mellanrum.

– Jag spelade ju bägge de matcherna som mittback. Men det var ett helt annat läge då. Vi var slitna efter flera matcher ute i Europa (GIF var till såväl Färöarna som Georgien under sommaren) och hade flera skador i laget, menar Marcus Hansson.

Då som nu var Trelleborg sist i allsvenskan när lagen möttes – och då som nu gäller det för GIF att se upp med skåningarnas djupledsspel.

– De är fysiskt starka och det gäller att vara med på deras snabba spel.

• Hur stoppar man en sån som Fredrik Jensen i Trelleborgs forwardslinje?

– Om en går i duell med honom gäller det för de övriga tre i backlinjen att täcka upp bakom.

Olof Mård magnetröntgades i går i Uppsala.

– Jag har inte fått plåtarna än så att jag kan se hur skadan ser ut. Vi får svar under torsdagen, säger klubbläkaren Alexander Wirdby.

Mer läsning

Annons