Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hasse har fortfarande ont

Först hoppades Hasse Berggren att hans nya hälskada skulle ta några dagar att läka.

Nu har han varit borta en månad – och kan fortfarande inte träna fotboll.

– Jag vågar inte säga när han är tillbaka, säger GIF-naprapaten Fredrik Wallström.

Annons

Med tanke på Alexander Gerndts och Daniel Westlins fina spel på slutet råder det väl egentligen ingen anfallskris i Gefle IF, även om "Sulans" mål hemma mot Djurgården är det enda som kommit från en anfallare i de fyra senaste omgångarna.

Ändå saknas förstås Hasse Berggren.

GIF-veteranen har missat just fyra matcher på grund av den hälskada som tvingade honom att kliva av bortamötet med Örgryte den 13 juli.

I början snackades det om en betydligt snabbare återkomst till fotbollsplanen.

– Det är lite tråkigt, jag trodde att jag skulle vara tillbaka tidigare. Läkaren har sagt att det kan gå över rätt fort eller ta lång tid, och tyvärr har det tagit lång tid. Samtidigt var det ett rejält genomtramp, säger Hasse Berggren.

Skadan uppkom egentligen veckan innan Örgrytematchen, i mötet med Häcken på Strömvallen. Den gången försvann smärtorna ganska snabbt vilket fick Gefle IF:s naprapat Fredrik Wallström att inta en ganska optimistisk ställning när Berggren fick en ny törn på samma häl i matchen efter.

Nu har Berggren rehabtränat i snart en månad – cykling, vattenträning och styrketräning – men har fortfarande inte blivit kvitt smärtorna i hälen.

– Han ska vara smärtfri för att kunna börja träna igen, eller i alla fall mer eller mindre smärtfri. Han har börjat belasta hälen lite lätt genom att gå och jogga, men han kan inte springa, säger Wallström, som ändå tycker att det går sakta men säkert åt rätt håll.

– Nej, det ska det inte vara. Nu ska vi se till att smärtan försvinner, samtidigt som det är viktigt att han inte belastar hälen för tidigt så att det blir ett hattande fram och tillbaka resten av säsongen.

Som bekant har Hasse Berggren haft stora hälproblem tidigare, men den här gången är det den andra, ickeopererade hälen som tagit stryk.

Själv har han ställt in siktet på en comeback innan augusti månads utgång.

– Matchen mot Kalmar i helgen missar jag ju, men sedan är det nio dagar till Hammarby hemma. Då har jag lite förhoppningar om att kunna vara med. Jag tycker att det börjar kännas lite bättre faktiskt, även om det går lite upp och ner, säger Berggren, som trots de missade matcherna alltjämt är Gefle IF:s bäste målskytt – tillsammans med flyktade Amadou Jawo – med sina fem fullträffar.

Om det har tagit längre tid än väntat för Berggren verkar i alla fall Jonathan Hellströms rehabträning gå som den ska. Den ljumskskadade ytterbacken kan troligen träna med laget igen redan i slutet av nästa vecka.

 

Fotnot: De GIF-spelare som kan träna fotboll gör det på gräs veckan ut – i går på Kungsbäck – eftersom Kalmar FF:s hemmaplan Fredriksskans inte har plastvarianten. På gårdagsträningen saknades förutom Berggren och Hellström även landslagsaktuelle Yannick Bapupa samt de som skulle spela match med U21-laget senare på kvällen.

Mer läsning

Annons