Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hasse tillbaka på topp

Hasse Berggren är spelklar till kvällens hemmamatch mot Gais. Däremot tvingas Yussif Chibsah vila igen.
– Det är ingen större fara med Chibsah. Men skulle det hända något kan det bli lång frånvaro, säger GIF-tränaren Pelle Olsson.

Annons

Gefle IF sätter säkerheten främst.

Därför får viktige mittfältaren Yussif Chibsah vila från kvällens match mot Gais på Strömvallen. Ghananen såg visserligen ut att kunna gå för fullt på gårdagens träning, men efter samråd med tränarna och fysioterapeuten Fredrik Wallström togs beslutet att Chibsah måste vila.

– Han har en liten känning i muskeln på baksidan av låret och vi vill inte riskera något, säger Fredrik Wallström.

– Det är ingen stor skada, men det är ganska enkelt. Är man inte hundraprocentig så spelar man inte, säger Gefles tränare Urban Hammar och får medhåll av kollegan Pelle Olsson.

– Nej, det är bättre att han får vila nu och nästa allsvenska match inte är förrän nästa onsdag (Malmö borta), menar Olsson.

Mer glädjande är dock att Hasse Berggren, som tvingades kliva av med onda ljumskar efter en halvtimmes spel mot Elfsborg i söndags, nu åter är redo för spel.

– Ja, det känns bra och jag kan spela, säger Hasse som inlett säsongen strålande med tre mål på fyra matcher.

Och att det ska vara någon form av chansning att satsa på Berggren i anfallet är det inte.

– Nej, nej. Det handlar om trötthet i ljumsken och jag är inte orolig. Det blir jag aldrig när det handlar om fotboll, skador kommer så är det bara. Men självklart var det tråkigt att behöva kliva av efter en halvtimme bara när vi ledde med 1–0, men jag hade inget val, berättar Berggren som bestämde sig sent för att spela matchen mot Elfsborg.

– Ja, det var på uppvärmningen vi tog beslutet. Jag kände att det var på gränsen och det höll inte och det började krampa efter en halvtimme.

– Det vet man ju inte. Nu fick jag en vilodag i tisdags och kunde gå för fullt på träningen, självklart är det inte samma som att spela match, men det känns bra just nu.

– Nej, aldrig. Men jag tror det handlar om att jag haft kort tid att återhämta mig mellan matcherna, menar Berggren vars medverkan i kväll förstås är av yttersta vikt för GIF:s anfallsspel mot Gais som är ett riktigt sväng gäng.

– Ja, ni kommer att få se att det händer saker när Gais spelar. Dom är ett anfallsglatt lag som spelar fartfyllt, säger tränaren Urban Hammar.

Mer läsning

Annons