Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedlund tackar för sig

Dags för nästa trotjänare att tacka för sig.
Gefles mittbacksveteran Thomas Hedlund meddelar att han slutar med fotbollen när säsongen är slut.
– Det var ett svårt beslut att ta men just nu känns det rätt, säger han.

Annons

Innan varken den allsvenska topp- eller bottenstriden hunnit avgöras är rykten och spekulationer igång. Vem stannar? Vem slutar? Vem flyttar?

Som Sporten berättat tidigare under veckan är flera Geflespelare eftertraktade på både den svenska och internationella marknaden. Men så finns det de som gjort sitt på fotbollsplanen. Dagarna efter Mathias Woxlins besked att årets säsong blir hans sista, meddelade Thomas Hedlund i går att även han lägger av med fotbollen efter säsongsavslutningen mot Elfsborg på söndag.

Efter15 säsonger och 364 matcher i den himmelsblå tröjan känner 35-årige Hedlund att motivationen att fortsätta saknas.

– Det var inget lätt beslut. Men jag börjar ju komma upp i åldern nu och märker att det tar allt längre tid för kroppen att återhämta sig, säger han.

Årets säsong har varit lite av en berg- och dalbana för Thomas Hedlund. Han började som ordinarie mittback tillsammans med Anders Wikström, men under EM-uppehållet värvades Daniel Theroin från Malmö och konkurrensen i mittförsvaret ökade. Samtidigt började Hedlunds kropp att säga ifrån – han kände sig trött och hängig och fick dessutom problem med ett knä. Efter lite vila återhämtade sig kroppen men han fick allt svårare att ta en ordinarie plats i laget.

– Att jag fått spela mindre är också en anledning till mitt beslut, berättar Hedlund, som ändå startat 22 av säsongens hittills 29 allsvenska matcher.

Thomas Hedlund kom till Gefle från Söderhamn 1994, och har under sina år i klubben hunnit med att åka ner i division 2 med laget – och så karriärens höjdpunkt naturligtvis, att ta laget upp till allsvenskan 2005.

– Det är helt klart mitt bästa minne från de här åren, säger han.

– Ha ha, ja du. Jag får väl börja jobba på heltid.

– Nej, inte som det ser ut nu. Vi får väl se hur det blir sen.

Det har varit en tung säsong för Gefle – men att laget lyckades hålla sig kvar i allsvenskan blir en fin avslutning på karriären, menar Hedlund.

– Ja, absolut. Och att vi ordnade det på egen hand känns ännu bättre.

Mer läsning

Annons