Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hellström håller – och Gerndt i målform

Segern med 4–0 för Gefle IF:s U-lag mot Enköping var i och för sig en källa till glädje. Men att Jonathan Hellström gjorde sin andra raka 90-minutersmatch och att Marcus Hansson fanns med på planen igen var riktigt positivt.

Annons

– Ja, skönt att se att båda två är tillbaka efter sina skador, summerade tränaren Thomas Andersson.

Jonte har haft en problematisk säsong med ljumsksmärtor som nu stoppat honom från spel någon månad. Mot Enköping i går gjorde han sin andra match med U-laget och kunde gå för fullt tiden ut.

Han såg ut att vara spelsugen och då det var en lugn afton i defensivarbetet på vänsterkanten kom han ofta upp i banan. Som när han spelade fram till det avslutande 4–0-målet som Erik Larsson gjorde.

Den unge mittfältaren Marcus Hansson har haft en ännu konstigare säsong där han tidigt i våras bröt ett litet ben i foten, kom tillbaka för att få samma skada en gång till en ny rehabiliteringsperiod på tre månader.

– Det har gått efter planerna och det är väldigt roligt att han är med på planen igen, sa Andersson som bytte ut Hansson med 20 minuter kvar att spela.

Då ledde GIF redan med 4–0 – en seger som grundlades i första halvlek. Efter ett självmål där Andreas Dahlén slog in bollen från vänsterkanten innan den styrdes in av en ESK-försvarare var det GIF:s två andra A-lagsinslag som tog över.

Jonas Lantto serverade Alexander Gerndt två gånger om med fina mål som följd. Båda två klev sedan av efter en timmes spel.

– Det var förutbestämt. Båda var ju på planen mot Helsingborg i tisdags och det är ny allsvensk match på söndag, motiverade GIF-tränaren.

Segern var så klart aldrig i fara mot ett Enköping vars A-lag åkte ur svenska cupen mot IFK Göteborg i torsdagskväll och kom till spel med ett ungt lag.

– Men vi gjorde också en bra match med ett stabilt försvar och ett bra varierat anfallsspel, sa Andersson.

Mer läsning

Annons