Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hellströms ljumske vägrar ge med sig

GIF-försvararen Jonathan Hellströms vänstra ljumske fortsätter att spöka. Nu har han gjort en magnetröntgen för att ta reda på vad som kan vara orsaken till besvären.
– Det är trist att inte kunna spela, men jag hoppas vara tillbaka snart, säger han.

Annons

Det blev bara fyra matcher och ett inhopp för GIF:s vänsterback Jonathan Hellström innan ljumskproblemen kom tillbaka. Skadan som hindrade honom från spel de sex första omgångarna av allsvenskan, har gjort att 19-åringen missat alla matcher efter EM-uppehållet. Det var på en träning i slutet av juni som skadan gjorde sig påmind och Hellström tvingades kliva av lagets träning.
På gårdagens träning fanns han med – utan att delta i spelet med boll.
– Jag kan springa utan problem, men det är när jag slår till bollen och vid maxansträngning som det känns i ljumsken, berättar han.

För en vecka sedan var Hellström i Stockholm och gjorde två olika magnetröntgenundersökningar i hopp om att hitta orsaken till problemen.
– Jonathan har ingen direkt skada i ljumsken, det är alltså inte muskeln i sig som är skadad. Genom magnetröntgen hoppas vi kunna hitta vad det är som stör ljumsken. Både höften och bukväggen har undersökts, berättar GIF:s fysioterapeut Johan Holmström.

Provresultaten väntas komma någon gång under veckan.
– Jag hoppas och tror att de kommer att hitta en lösning, säger Hellström som inte är alltför uppgiven över skadan.
– Det är tråkigt för man vill ju alltid spela. Men nu är det som det är. Jag tar en dag i taget och hoppas vara tillbaka snart, säger han.

Mer läsning

Annons