Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hem till Gävle för att stoppa Oremo och resten av GIF-anfallarna

/
  • Marcus Hansson (längst till vänster) har fått jubla tillsammans med resten av Djurgården i starten av allsvenskan modell 2016. Nu kommer han tillbaka till Gävle för att ställas mot Gefle IF för första gången i sin karriär.

7–0 på två allsvenska matcher som ny mittback i laget.
Jodå, visst har Marcus Hansson kommit bra in i Djurgården. Nu ska han stoppa Johan Oremo på söndag också.
– Första gången någonsin jag möter Gefle IF. Men det ska bli riktigt roligt, säger "Mackan".

Annons

Han fyllde 26 år i februari och det var ungefär då som han skrev på ett fyraårskontrakt med Djurgården som precis blivit av med sin lagkapten och pådrivare Emil Bergström. Pelle Olsson visste precis vem han ville ha in som ersättare där i det centrala försvaret. En kille han kände sedan många år tillbaka...

– Det gick snabbt där men det fanns ingenting att tveka över. Både Pelle och Bosse Andersson var ganska tydlig med att de ville ha in mig i laget.

Mittback hade han ju provat på att spela redan under GIF-tiden när det behövdes och då muttrade Olsson om att skola om Hansson på riktigt. Men det dröjde alltså tills duon strålade samman i huvudstaden innan det blev verklighet.

– Det är väl inte hugget i sten att jag ska spela på den positionen i all framtid. Men just nu gör jag mest nytta där och det är jäkligt roligt. Vi har ett riktigt bra lag och det är grymt att spela på Tele 2 Arena inför så mycket fans, säger Marcus dagen efter 5–0-segern i hemmapremiären mot Falkenberg.

Lägg till 2–0 borta mot Örebro också och där har ni Djurgårdens drömstart. Tredje matchen spelas nu på Gavlevallen mot ett GIF som också är obesegrat.

– Det har ju varit så tätt med matcher nu att jag inte har hunnit tänkt så mycket på att det är Gefle som väntar. Men när vi väl är på plats kommer säkert en hel del känslor att komma upp. Jag har ju spelat med de allra flesta och är fortfarande väldigt bra kompis med några stycken som till exempel Jonas Lantto.

Nu får Marcus tampas mest mot ett förmodat forwardspar i Oremo och Simon Skrabb eller en Dioh Williams som hoppade in och avgjorde mot Sundsvall.

LÄS OCKSÅ: Här jublar Gefle efter ovanlig vändning: "Vi är inte ett gäng som viker ner oss"

– Det var starkt att vinna där uppe. Det kommer säkert att bli en tuff match, säger Hansson diplomatiskt.

Om det är ett ganska välbekant lag han ställs emot är det i alla fall en stor nyhet som hänt sedan han lämnade. Då var det Strömvallen som gällde – nu är det Gavlevallen.

– Jag var förbi där och såg någon träning i somras när jag var hemma och så såg jag faktisk Gefles genrep mot Sirius på plats nu för någon vecka sedan. En riktigt fin arena som jag verkligen ser fram emot att få spela på för första gången också.

Annars har Marcus flyttat in på Gärdet i Stockholm precis på lagom avstånd från träningsplanerna på Kaknäs. På samma gata och 150 meter från Pelle Olsson.

– Precis i början bodde vi till och med i samma trappuppgång. Tjejen och jag letar annats boende men tills vidare bor vi bra här, skrattar han.

Med ett nysignat långtidskontrakt ser han Stockholm och Djurgården som hemvist för ett bra tag framöver. Han lämnade Gävle inför förra säsongen för att just söka någonting nytt, att flytta ur komfortzonen som alltid varit hemma och ta chansen i en annan liga.

Han valde Tromsö längst upp i nordligaste Norge. Och han ångrar inte det valet.

– Jag hade gärna stannat kvar där uppe för jag gillade verkligen att bo och spela där. Det var verkligen en upplevelse och det är så otroligt vacker med den storslagna naturen så nära. Lite annorlunda fotboll var det med mer tuta och kör än här hemma i allsvenskan.

Men när den här chansen kom var den för bra för att inte hoppa på.

– All respekt till både Gefle och Tromsö men visst är det skillnad jämfört med Djurgården som är en mycket större klubb, säger Marcus.

Återstår att se om segertåget fortsätter på söndag också.

STISSES KRÖNIKA: Ordningen är återställd, när dumhet straffades med kyla

TV: Se målen som fixade Gefle IF:s första seger för säsongen

Mer läsning

Annons