Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hetaste ryktet – Olsson till DIF

Gefle IF krigar för sin överlevnad i allsvenskan. Då kan lagets tränare Per Olsson vara på väg bort från klubben – till Djurgården.
– Det finns mycket som talar för att han inte tränar GIF nästa säsong, säger en person med insyn i föreningen.

Annons

I våras förlängde Gefle IF:s tränare och sportchef Pelle Olssons sitt kontrakt fram till år 2012.

– Vi kunde lika gärna sagt 2013 eller 2014, det viktiga är att vi markerar kontinuitet, sa GIF:s fotbollsordförande Leif Lindstrand när förlängningen blev officiell i mitten på mars.

Nu finns det uppgifter som Sporten tagit del av, som säger att det inte är troligt att det blir så. Olsson kan komma att avsluta sitt uppdrag som tränare redan i höst – oavsett om laget klarar sig kvar i allsvenskan eller inte.

Gefles svaga resultat den här säsongen ska vara en av anledningarna till att klubben planerar att byta tränare.

Och flera av varandra oberoende källor hävdar att Pelle Olsson ska vara på väg till Djurgården. En klubb som GIF haft goda och flitiga kontakter med genom åren.

Pelle Olsson är till exempel sedan tidigare god vän med Djurgårdens klubbdirektör Bosse Andersson och klubbarna har vid upprepade tillfällen haft goda relationer vid flera betydande övergångar.

Både Yannick Bapupa och René Makondele spelade i Djurgården innan de hamnade i Gefle. Och Bosse Andersson har i en intervju med fotbollsmagasinet Offside sagt att han lät GIF och Pelle Olsson ”ta” Amadou Jawo från Vallentuna.

Dessutom hamnade ju GIF-profilen Johan Oremo i Djurgården under uppmärksammade former i somras.

Djurgården sägs även ha nuvarande Gaistränaren Magnus Pehrsson som ett alternativ till ny tränare när Siggi Jonsson försvinner. Pehrsson har tidigare spelat i Djurgården och gör succé som tränare i Gais.

Pelle Olsson själv säger att han har kontrakt med Gefle i ytterligare fyra år och att han är fullt inställd på att träna GIF också nästa säsong.

Olsson förnekar också bestämt att han ska vara på väg till Djurgården.

– Det är ingenting jag känner till och jag har inte haft några kontakter med någon klubb.

Mer läsning

Annons