Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hugo hoppas på en nolla igen

Inga mål framåt. Men däremot tolv bakåt på de fyra senaste matcherna.

Gefles målvakt Mattias Hugosson är full av revanschlust inför matchen mot Brommapojkarna i kväll.

– Vi kan fortfarande ta fler poäng än någonsin tidigare. Det SKA bli vinst mot Brommapojkarna, säger Hugosson som hoppas på en nolla i Brommapojkarnas målprotokoll i kväll.

Annons

Efter de 20 första matcherna hade Mattias Hugosson släppt in 21 mål och låg i toppen av målvaktsligan.

– Men efter de senaste fyra matcherna har jag rasat i statistiken, konstaterar den rutinerade målvakten.

– Men jag bryr mig inte så mycket i statistiken, det är bara siffror och det vinner man inga matcher på.

Tolv baklängesmål på de fyra senaste matcherna är siffror som Hugosson inte är särskilt nöjd med.

– 0–12 i målskillnad är ju inte bra. Det har inte fungerat så bra sedan vi förlorade mot Örebro, självförtroendet har inte funnits där i de fyra senaste matcherna säger han och konstaterar att Gefle är inne i en svacka.

Men den 35-årige målvakten, som spelat alla Gefles allsvenska matcher sedan återkomsten 2005, menar att de senaste bottennappen inte bara beror på dåligt spel.

– Vi spelar inte bra men vi har haft otur med många av de här målen också. Hade det varit för tio matcher sedan hade kanske inte Malmös 1–0-mål varit ett mål till exempel. Den tog på en back, bytte riktning och gick i mål och det är sådana mål man kan ta i medgång, suckar Hugosson.

– Fast det speglar kanske hur det har sett ut för oss, vi har varit inne i en negativ period och då rullar inte bollarna vår väg och det har blivit en del baklängesmål.

Men trots raset i målvaktsligan och en hel del insläppta mål menar Hugosson att det är hela lagets ansvar att hålla tätt.

– Det är klart det är viktigt att jag gör så många bra räddningar som möjligt, men allt hänger ju inte bara på målvakten. Hela lagets försvarsspel måste fungera för att jag ska kunna göra ett bra jobb.

Senast GIF vann en match var mot Hammarby och då gjorde mittbacken Igor Armas självmålet som gav Gefle segern med 1–0.

– Det hör ihop. Om vi inte spelar bra i försvaret gör vi heller inga mål. Har du ett bra försvarsspel har du också ett bra anfallsspel, säger Hugosson.

– Men vi har 31 poäng och det är jag otroligt nöjd med. Och jag tycker att vi har spelat riktigt bra hela våren och visat att vi skulle vara med mycket högre upp i tabellen egentligen.

I våras blev det vinst med 3–2 mot Brommapojkarna på hemmaplan och Hugosson hoppas på ytterligare tre poäng i dag på Grimsta IP.

– Jag är en dålig tippare, så jag vet inte vad det blir, men det ska bli vinst i alla fall, säger Hugosson säkert.

Mer läsning

Annons