Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hugos nolla var dödsdömd från avspark

Vissa saker ska vi i lokalpressen inte ägna oss åt.
För vi vet egentligen hur det slutar då.
Vi ska exempelvis inte skriva om målvakten i Gefle IF som råkar ha hållit nollan i tre matcher och leder målvaktsligan i allsvenskan.
Man behöver inte tro på troll, näcken, vättar eller andra sagoväsen för att förstå att det går åt skogen då.

Annons

e hållit nollan i tre raka matcher.
Nu blev det tre mål i baken – och inget att säga om det.

för den som undrar.
Mattias Hugosson var Gefle IF:s klart bäste spelare på Gamla Ullevi. IFK Göteborg hade 14 skott eller nickar mot mål, och det är inte jättemånga – det är ett närmast astronomiskt tal.
Det kunde ha blivit 4–0, 5–0 om inte Hugo hade varit den i GIF som var mest inställd på att ta kampen.
Därför leder han faktiskt fortfarande målvaktsligan med hela 51 räddningar i sin statistik, och en räddningsprocent på 88.
Hugo behövs hela tiden, om GIF ska leva.
Men i går räckte det inte med hans inledande parader. Till slut brast det.

av tillfälligheternas spel över Göteborgs två första mål:
0–1: Hugossons märkliga slajdning berodde säkert på att bollen tog på Theorin, eller i alla fall blev Hugo störd – och så stack bolluslingen rakt ut till Pontus Wernblooms väntande vänsterfot.
0–2: För en gångs skulle var inte Omar Jawo i balans eller i rätt position – och fick inte huvudet på bollen som damp ned hos Wernbloom. Igen. Och han tackade och tog emot. Igen.
Fast inte var det några tillfälligheter.
IFK Göteborg kunde ha gjort mål efter fem minuter, efter 18, 22, efter 23, efter 25. Eller när som helst, egentligen.
Nu kom hemmalagets ledningsmål i den 28:e. Perfekt för IFK Göteborg, speciellt som tvåan satt åtta minuter senare.

lag fortfarande blir chockade över hur det ser ut, så är väl GIF:s taktikpärm mest kamouflerad med gladpack.
Alla vet hur GIF tänker spela. Fast alla vet inte hur man ska göra ändå.
Malmö FF visste exempelvis inte det för någon vecka sedan – och där var det även så att även om GIF blev tillbakatryckt, pressat och stressat på Swedbank stadion så rann det i alla fall fradga ur mungiporna på GIF-spelarna.
I går gled ett ruskigt bra IFK Göteborg ut på Gamla Ullevi och Stefan Rehn hade tydligt talat om hur det skulle gå till. Fyrkantiga Gefle IF skulle rundas på kanterna – och så fick det bli. Och fort gick det, och ofta alldeles för obesvärat.
För flera av GIF:arna verkade gå och tänka på om de hade något kvar på åkbandet från Liseberg, och var långt, långt från de närkamper som kunde ha smärtat och sårat Göteborg.

första säsongerna vann GIF två matcher mot IFK Göteborg, bland annat den första på Ullevi (nä, Bernhardsson – ingen har glömt målet).
I de senaste fem matcherna har det dock blivit 0–2 (b), 0–2 (h), 0–3 (b), 0–1 (h) och i går alltså 0–3.

GIF en plattmatch, säsongens sämsta – men värre än 0–3 blev det ändå inte. Tacka Hugo för det, för 3–0 gör visserligen ont, men 4–0 är hånfullt och 5–0 är något att skämmas över.
Med tanke på att GIF spelade så sent som i måndags, går det att förstå att kraften inte fanns där. Per-Urban hade i det närmaste tagit med sig alla nu levande GIF-spelare i bussen.
Nu spelar GIF inte match förrän på onsdag (cupen, hemma mot Djurgården). Sedan återstår faktiskt bara fyra matcher av allsvenskan innan uppehållet för U21-EM: BP (h) söndag 17 maj, Halmstad (b), AIK (h) och Trelleborg (b).
Ska vi säga minst fyra, gärna sex poäng som semesterersättning?

Mer läsning

Annons