Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hugosson gick på knock mot AIK

Först gick bollen i mål, sedan sprack ögonbrynet – och dubbelknocken var ett faktum för Mattias Hugosson och GIF.

– Jag skulle ha tagit värre smällar än den där, om jag bara räddat, sa målvakten efter 2–0-förlusten på Råsunda.

Annons

Mattias Hugosson ser ut som en besegrad boxare efter förlusten i nyckelmatchen mot AIK.

Ögonbrynet har spruckit – och hans ansikte speglar ganska väl hur GIF mår just nu i den allsvenska tabellen.

Tacken för alla fenomenala räddningar blev till slut en retur, en fot i ansiktet och en boll i mål som skickar laget mer än halvvägs till superettan.

Hugosson gjorde precis allt han kunde för att rädda GIF – men det blir inte mycket prat om det efteråt. Det spelade ju liksom ingen roll.

Smällen som slog undan benen på både laget och Hugosson kom en kvart in i andra halvlek. Jonas Lantto hade precis haft Gefles bästa målchans i matchen.

– Det känns ju typiskt att dom vänder spelet och får den där frisparken, suckar Hugosson.

Han hade gjort en av sina jätteräddningar på en frispark strax utanför straffområdet en stund tidigare, nu var avståndet lite längre ifrån men aningen gynnsammare. Mittbacken Niklas Backman fick bra tryck i skottet – och bollbanan störde Hugosson.

– Alla målvakter i allsvenskan vet hur den här Adidasbollen beter sig, att den vobblar i luften. Sedan blir studsen lurig också, och jag får ingen kontroll. Jag måste titta på tv-bilderna för att se hur det egentligen såg ut – men det kändes svårt att bemästra.

Returen for rakt ut till Goran Ljubojevic som först skickade in sitt första allsvenska mål för AIK – och sedan träffade Hugosson olyckligt i ansiktet.

– En dubbel smäll. Det blir till att äta Alvedon i kväll, sa GIF-målvakten, som blev liggande en stund men reste sig och kämpade vidare.

Han var helt chanslös på Mohamed Banguras närskott till 2–0 sedan bollen inte rensats bort på önskvärt sätt – och efteråt höll han med om att AIK varit det starkare laget.

– Jo, så kanske det var. Men det är tungt att dom får den där frisparken, den känns billig och jag tycker inte att vi ska ge dom ett sånt läge.

– Och vi åkte i och för sig inte hit för att vara det spelförande laget.

Från och med nu gäller det dock att ta kontroll över det som går att kontrollera – exempelvis de två kommande hemmamatcherna mot Gais och Djurgården.

Det är det enda Hugosson vill fokusera på nu.

– Det enda vi kan och måste göra nu är att vinna de matcher som är kvar. Vi kan inte hålla på att spekulera och titta på hur det går för andra lag. Om vi gör vårt bästa och det ändå inte räcker, så ”fine”, då är det som det är.

Jacket över ögat kommer att läka ihop.

Men går det att reparera skadan i tabellen?

– När det gått 30 omgångar, då summerar vi, säger Hugosson.

Mer läsning

Annons