Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hugosson höll stilen – men det räckte inte mot Blåvitt

Gefle IF blev fullständigt utspelat av IFK Göteborg.
Urban Hammar hade en teori om varför efteråt:
– Vi är trötta, bensinen tog slut. Det har varit många matcher, säger Hammar efter 3–0-förlusten.

Annons

Det var klasskillnad på Gamla Ullevi. IFK Göteborg radade upp chanser i den första halvleken, men inte förrän i den 27:e minuten kom ledningsmålet.

Det kunde GIF tacka Mattias Hugosson för. Men till slut kunde inte ens Hugosson stå emot längre.

Pontus Wernblooms 1–0-mål var frukten av en tokig hemmaoffensiv. GIF var, minst sagt, underlägset.

– Vi hade goda förhoppningar om att kunna bromsa upp IFK Göteborgs anfallsspel. Men det misslyckades vi fullständigt med. Vi fick fightas i eget straffområde och vårt anfallsspel var obefintligt, säger GIF-tränaren Urban Hammar som var duktigt hes efter matchen.

Wernbloom stänkte dit 2–0 tio minuter efter ledningsmålet och GIF var ett slaget lag. Uppförsbacken blev alldeles för brant.

– Vår starka sida har tidigare varit att hålla ihop laget och inte låta motståndaren komma igenom vårt försvar. Göteborg fyllde på enormt bakifrån och vi kunde inte stå emot, säger Hammar.

Han kom sedan in på det täta matchandet.

– Det har varit många matcher. Vi är trötta, det märktes i dag. Bensinen tog slut, helt enkelt. Vi var fysiskt underlägsna.

Det var så sant som det var sagt. Det var tungvikt mot lättvikt.

– Det här var vår sämsta match hittills, säger Jonatan Berg.

– Det är klart att det beror på motståndet. De luckrade upp oss och slog inlägg från båda kanterna hela tiden. Men vi kan bättre än så här.

– Ja, det säger väl det mesta?

– Nej, vi är nog inte tröttare än dom. De har lika många matcher som oss, det går inte att klaga på att det är för många matcher i det här läget.

Jonatan Berg ersattes av Marcus Hansson i den 69:e minuten och i samband med bytet klappades han om av Mattias Bjärsmyr och Gustav Svensson. Efteråt medgav Berg att det var lite extra speciellt att möta sitt förra lag.

– Det är klart att det var kul, men när man väl är på planen tänker man inte så mycket på det, säger Berg.

IFK Göteborg hemmabesegrade GIF med samma siffror i fjol. Gårdagens matchvinnare Pontus Wernbloom kommer mycket väl ihåg det. Och han är förvånad över hur blekt GIF varit vid de två senaste Göteborgsbesöken.

– Det känns som att de går in för att vara defensiva här. Jag fattar inte riktigt vad de gör. Jag tycker att det gick lite väl enkelt för oss, vi vräkte ju oss fram på kanterna. Till slut kommer ju utdelningen också, säger Wernbloom.

026–15 93 78

Mer läsning

Annons