Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hugosson: "Minns inte sist jag släppte in fem mål"

Den allsvenska omstarten blev en riktig kalldusch för Gefle IF. Förlust med 5-1 mot Kalmar FF och laget är nu nästjumbo i allsvenskan.
För GIF-målvakten Mattias Hugosson var det en tung kväll.
- Jag minns inte när jag släppte in fem mål sist. Vet inte ens om det har hänt i GIF, säger han besviket efter matchen.

Annons

5-1-förlusten i kväll är Gefles största sedan de tog klivet upp i allsvenskan 2005, tillsammans med 0-4-förlusten mot Häcken 2006. Serieledarna Kalmar visade prov på grym effektivitet och gjorde mål på i stort sett allt.
- Jag tror att jag gjorde en räddning innan deras första mål, och en innan 5-1-målet, annars var de sjukt effektiva på sina chanser, säger Mattias Hugosson.

 

Fem insläppta mål på tio avslut ger Hugosson en dyster räddningsprocent för dagen –  men faktum är att det inte fanns så mycket för GIF-målvakten att göra åt baklängesmålen.
- Det var fem otroligt svåra mål. Kanske skulle jag ha tagit något, det måste jag kolla närmare på nu efteråt, säger Hugosson, som inte alltid fick den hjälp han behövde från försvaret – eller från domaren. Kalmars 3-1-mål gjordes nämligen på en omdiskuterad straff efter en situation där Anders Wikström gett Patrik Ingelsten en knuff i ryggen.
- Vi straffades hårt. Domaren skänkte bort 3-1-ledningen genom att blåsa straffen, säger Mattias Hugosson.
- Efter den var det svårt att komma igen. Att ha 3-1 i baken mot serieldarna är ingen lätt uppgift, suckar han uppgivet.


- Jag vet inte, men det känns som att vi jobbar i uppförsbacke. För de andra studsar bollarna in men inte för oss, säger Hugosson.

 

 I Kalmar var brassen Cesar Santin matchens suverän med två mål och en målgivande passning. Santin låg bakom lagets tre första mål och var den som slog in den avgörande 3-1-straffen.

GIF-tränaren Pelle Olsson var besviken efter matchen - inte minst på domaren.
- Han skänker bort straffen, något annat kan man inte säga. Sett över matchen är Kalmar effektiva och gör mål på alla möjliga sätt. Det är bara att gratulera dem och önska dem lycka till i guldjakten, säger Pelle Olsson.
För GIF:s del handlar det bara om att gå vidare, menar han.
- Det är långt kvar av allsvenskan. Det här är naturligtvis en tung start men nu gäller det att se framåt.

Mer läsning

Annons