Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hugosson och Dahlén stannar i GIF – eller?

Kontraktet går ut för sju GIF-spelare efter den här säsongen, som det ser ut just nu.
Två viktiga spelare som troligen blir kvar i klubben är Andreas Dahlén och Mattias Hugosson.
– Det lutar åt en fortsättning, säger Hugosson.

Annons

Med tre omgångar kvar av årets allsvenska kommer en försmak av silly season som ett brev på posten.

Sporten ringde i går upp de GIF-spelare vars kontrakt går ut efter den här säsongen, och kollade hur långt eventuella förhandlingar är gångna.

Det mesta talar för att både målvakten Mattias Hugosson och vänsterbacken Andreas Dahlén blir kvar i Gefle IF. Hugosson har förhandlat med klubben en längre tid.

– Inget är påskrivet än, men det lutar åt en fortsättning. Det känns så, och det blir nog klart inom en snar framtid, säger Hugosson och fortsätter:

– Jag tycker fortfarande det är riktigt roligt att spela och dessutom bidrar jag fortfarande.

Hugosson ser gärna att GIF lyckas behålla stommen till nästa säsong.

– Det är otroligt viktigt, och sedan behöver vi spetsa truppen med några spelare. Vi får se hur det blir med Berggren och Bapupa med flera. Det är svårt att säga hur klubben ska värva, när man ännu inte vet vilka spelare som lämnar.

Hugosson studerade nyligen en fyra år gammal lagbild, och då slog det honom:

– Jag kom fram till att fler än hälften av spelarna från det året är borta. Det är inte bra med för stor spelaromsättning.

Andreas Dahlén har inlett en dialog med GIF.

– Jag har varit i GIF i två och ett halvt år nu, så det är klart att vi ligger nära varandra. Vi ska prata om framtiden snart igen.

Har någon annan klubb visat intresse för dig?

– Ja, det finns ett visst intresse. En svensk toppklubb ringde i somras bland annat. Men GIF är det alternativ som ligger närmast just nu.

När det gäller Yussif Chibsah, Yannick Bapupa, Johannes Ericsson, Tomas Fernandez och Hasse Berggren är läget mer ovisst.

– Jag kan inte säga någonting om kontraktsläget, vi har inte diskuterat någon förlängning än. Mitt fokus ligger mest på att bli frisk just nu, säger hälskadade Berggren.

– Jag ska prata med GIF i veckan, om det finns tid. Vi får se hur det blir, säger Ericsson.

Chibsah har gjort klart att han vill stanna i GIF, medan situationen för Bapupa är aningen mer svårtolkad. När Sporten pratade med Bapupa i går angående framtiden i GIF, hänvisade han till sin agent Innocent Okeke.

– Vi har inte hunnit prata ordentligt om hans framtid än, men jag ska träffa Bapupa så snart som möjligt och höra vad han vill, säger Okeke.

GIF:s tränare och sportchef Pelle Olsson är i vanlig ordning förtegen när kontraktsläget i GIF kommer på tal.

– När någon spelare lämnar oss eller blir klar för oss, så meddelar vi det. Men vi går inte ut och berättar när vi förlänger med spelare. Det är något mellan klubben och spelaren, säger Pelle.

Han kan ändå meddela att klubben för diskussioner med flera spelare inför nästa säsong.

– Vi jobbar på så gott vi kan. Vi siktar på att behålla de flesta spelarna från årets trupp, och ingen spelare är klar att lämna oss, säger Pelle Olsson.

Mer läsning

Annons