Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hugosson stoppade Häckens målförsök

Gefle slog sig blodigt för en poäng i går.

Och vill påverka allsvenskans utgång – i nästa match.

Annons

När Gefles tränare Pelle Olsson skulle summera det egna lagets match på bortaplan mot Häcken använde han få ord.

– En klassisk bortapoäng, sa han och log mot Häckens tränare Peter Gerhardsson några minuter efter att matchen hade avslutats.

De båda visste sanningen om hur poängen egentligen borde ha fördelats. I alla fall sett till de målchanser som skapades.

– Ja, statistiken – att de hade 22–5 i skott – visar i alla fall att de har ett offensivt lag. När jag räknade inför matchen såg jag att deras startspelare hade gjort 36 mål den här säsongen. Våra hade gjort elva. Häcken har många goda, offensiva krafter. De gjorde det svårt för oss. Men vi kämpade genom hela matchen.

Daniel Bernhardsson så mycket att han kolliderade i en luftduell och fick plåstras om efter att ha fått ett blödande sår i pannan. Han missade en kvart i den första halvleken men kom tillbaka till den andra.

Pelle Olsson försökte komma ihåg egna målchanser, men kunde bara minnas situationen när Bernhard Nyström fälldes i början av den första halvleken.

– Kanske skulle vi haft straff. Jag vet inte. Men det spelar kanske inte så stor roll.

Efter att ha fått övriga matchresultat redovisade för sig konstaterade han ändå att det finns en del att spela för i den avslutande omgången på söndag. Visserligen finns bara chansen att flytta upp ett hack i tabellen, men Örgrytes allsvenska öde ligger till stor del i Gefles händer.

– Kul att kunna vara med och påverka lite.

Olsson var speciellt nöjd med försvarets insats, i går inte minst målvakten, Mattias Hugossons.

– Ja, verkligen. Han gör det riktigt bra i dag och räddar oss flera gånger. Men även övriga i försvaret. Även om de kom till lägen så tycker jag att vi satte dem under press när väl avsluten kom.

Hugosson satt lugn och tillbakalutad i omklädningsrummet en stund efteråt.

Det drygt 90 minuter långa arbetspasset innehöll en rad utmaningar. Som Jonas Henrikssons två nickar från nära håll i varsin halvlek.

Som den sprattlande benparaden på Paulinhos friläge. Eller bortboxningarna på Chibuikes och Ranégies när- och långskott.

– Äh, jag tycker faktiskt inte att det var så värst farligt någon gång. Det var väl några gånger som den studsade lite lurigt, men annars var det ganska lugnt. Det är killarna där fram som gör det mesta jobbet och springer. Själv stod jag mest still på linjen.

Han hade redan ställt in sig mentalt på Öismatchen.

– Den matchen gäller ju en del, även om det inte är för oss. Men vi vill så klart avsluta på ett snyggt sätt.

Mer läsning

Annons