Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hugossons sista insats i GIF (?) slutade med seger

/

Mattias Hugosson, 42, fick spela U21-matchen mot Örebro och debutera på Gavlevallen.
– Det var roligt. Det är väl två och ett halvt år sedan jag spelade en tävlingsmatch senast, sa Hugosson som inte fick inte hålla nollan men klev av planen som en segrare när GIF äntligen vann.

Annons

Det blev 3–1 till Gefle IF mot Örebro i U21-serien. Och Hugosson, som hoppat in i GIF som reserv de senaste veckorna, fick till sist spela en match på Gavlevallen. Kanske var det hans sista i karriären.

– Andreas Andersson är tillbaka efter uppehållet så då har jag nog gjort mitt. Men, man vet aldrig mycket kan hända.

– Jag tyckte inte jag hade så mycket att göra och det var lite svårt att få en riktig känsla med tomma läktare och så. Det var ju inte som att springa in på Tele 2 i söndags direkt, sa Hugosson.

Gefle inledde bra och redan i den femte minuten kom ledningsmålet via ett självmål efter hörna. Gästerna lyckades spela sig fram till ett friläge 20 minuter senare men Hugosson avvärjde snyggt. Hannes Enander tvingades utgå sent i den första halvleken med en sträckning. Fram till dess hade han varit en frisk fläkt och oroat Örebros försvar. Klas Lindqvist, som klev in från bänken, blev den som avslutade målskyttet med en välplacerad nick till 3–1 i 73:e minuten.

Rasmus Eriksson dundrade före det in 2–0 med en härlig volleykanon efter timmens spel och då kändes Gefles seger klar. En välplacerad frispark från Brendan Hines-Ike minuterna senare skapade ändå lite spänning i matchen.

– Frisparksmålet var riktigt snyggt och det var inget att göra åt. Men, annars gick det bra, summerade Mattias Hugosson sin insats.

Men Gefle var, sett över 90 minuter, det klart bättre laget och segern var glasklar.

– Jag är nöjd med segern och lagets insats, sade tränare Thomas Andersson. Det var stabilt bakåt och vi skapade mycket i anfallsspelet.

Mer läsning

Annons