Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I dag testar Gefle IF formen mot Brage

Skadelistan minskar och spelarna börjar bli redo för sjunde raka säsongen i allsvenskan.

Med en månad kvar till allvaret börjar Gefle IF närma sig formen.

– Det känns som att vi är på rätt väg, säger den assisterande tränaren Thomas Andersson.

Annons

Efter en bra andra halvlek mot Brommapojkarna i lördags känner Thomas Andersson att truppen börjar bli redo för säsongsstarten den tredje april mot nykomlingen Syrianska FC.

– Vi har tagit ett steg i rätt riktning. Nu ska vi utnyttja träningsmatcherna framöver för att spela in vårat spel ytterligare.

Som en uppföljning från fystesterna i vintras har Gefles fystränare Johan Holmström gjort nya tester på spelarna under måndagen och tisdagen.

Med anledning av detta har laget inte tränat gemensamt med boll sedan matchen mot Brommapojkarna. Andersson har därför valt att vänta med att ta ut laget till dagens träningsmatch mot Brage till efter förmiddagsträningen.

Med på träningen ska också James Frempong vara som stod över lördagens match med en lättare känning i låret.

– Han ska vara med och träna med laget, sen om han spelar eller inte vet jag inte nu. Det jag vet nu är att det kommer att vara en hel del förändringar i startelvan sen senast.

Förutom opererade Jens Portin (knät), Sebastian Senatore (höften), Daniel Leino (knät) är inte Emil Hedvall med grund av familjära skäl och Hasse Berggren borta med fortsatt känning i ryggen.

Mer läsning

Annons