Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ilska i GIF efter utebliven straff

Det blev en poäng – men lägen fanns för tre.

Bland annat förvägrades GIF en straff vid ställningen 1–1.

– En jättedragning i tröjan, otroligt att domaren inte ser det, säger Pelle Olsson.

Annons

Det var i den 61:a minuten, när Gefle IF fått vind i seglen efter Orlovs granna 1–1-mål, som Jonas Lantto blev neddragen alldeles innanför offensivt straffområde.

På reprisbilderna syntes det tydligt att Djurgårdens Kennedy Igboananike drog GIF-spelaren i tröjan, men Stefan Johannesson valde att fria trots att han stod nära händelsen.

– En jättedragning i tröjan, otroligt att domaren inte ser det. Men det är som det är med det, säger Pelle Olsson.

– Det är straff tycker jag, han drar i mig precis i skottögonblicket så att jag inte får någon träff. Men han (domaren) vågar väl inte blåsa, säger Lantto.

– Å andra sidan hade vi flyt förra veckan mot Gais när Daniel Bernhardsson tog bollen med handen. Så det jämnar väl ut sig. Men just nu ville jag ha straff, fortsätter han.

Den situationen var inte den enda som med lite medflyt hade kunnat ge ett värdefullt 2–1-mål till hemmalaget. I samma spelminut sköt förre djurgårdaren Mikael Dahlberg ett närskott som var på väg in i nät – men Daniel Sjölund mötte bollen med pannan och rensade på mållinjen.

– Jag såg inte att han stod där. Från min vinkel såg det ut som den skulle gå in, säger Dahlberg, nyförvärvet som spelade andra raka matchen som anfallare men som fortfarande inte gjort ett allsvenskt mål sedan den 24 augusti 2008.

– Så här i efterhand är det klart att det hade varit ett viktigt mål. I stället gör Djurgården 2–1 – en riktig kalldusch. Jag tycker att vi skapar betydligt fler chanser än vad de gör, men tyvärr får de riktigt bra utdelning medan vi träffar stolpen och har någon boll på mållinjen, fortsäter Dahlberg.

Att han mötte sitt gamla lag tänkte han knappt på, berättar han.

– Nej, det hade nog varit mer speciellt om det inte var för att matchen betydde så mycket. Nu tänker man inte ens på vilka man möter.

• Då bryr du dig inte om att IFK Göteborg väntar i sista omgången – ett lag som ni inte gjort mål på i de sju senaste matcherna?

– Nej, jag bryr mig inte alls. Det är skit samma.

Apropå anfallsspelet gjorde GIF precis det som Sporten antydde i gårdagens förhandsrapportering – man satte in Hasse Berggren som släpande anfallare i ett 3–4–3-system med kvarten kvar.

Vilket gav ytterligare press framåt – och till slut en kvittering.

– Det funkade bra. Vi är lika i spelstil alla tre forwards, så det blir ett jäkla tryck när vi slår de raka bollarna på slutet, säger Berggren.

– Det är värre med kroppen. Jag har varit borta i en månad och bara gjort två riktiga träningspass. Orken och kraften stämmer inte med det jag vill göra. Men får jag träna bra i en vecka kan det bli bättre till söndag.

Mer läsning

Annons