Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga mål i baken i alla fall, GIF

Gefle IF kryssar sig fram i allsvenskan.
Men 0–0 mot Gais är inget som oroar GIF-spelarna.
– Vi känner oss svårslagna, det är en skön och viktig känsla att ha, säger mittfältaren Johannes Ericsson.

Annons

Gefle och Gais brukar inte bjuda på några målfester på Strömvallen, det blev 0–0 i fjol också och för två år sedan 1–0, efter Johan Oremos första mål i GIF-tröjan.

Gårdagens match slutade återigen 0–0 och GIF:s tredje kryss på fem försök i årets allsvenska.

Men kryssandet är ingenting som skrämmer tränaren Pelle Olsson.

– Tittar man på den norska ligan är det fem lag som har tabellraden 1-3-1. Det är ofta så tidigt i en serie och allsvenskan är så jämn att alla kan slå alla. Vi vill självklart vinna hemma, men fortsätter vi spela lika bra försvarsspel har vi chansen i varenda match.

– Totalt sett har vi dock för dåligt anfallsspel och nån målchans för lite för att man ska vara nöjd, säger tränare Olsson.

Den här gången handlade det om att skära av Gais offensive mittfältare Wanderson do Carmo. En uppgift som GIF-försvaret börjar bli van vid. Daniel Sjölund i Djurgården, Sebastian Castro-Tello i Hammarby, Daniel Mobaeck/Anders Svensson i Elfsborg – alla har velat åt den där åtråvärda ytan framför backlinjen.

Men GIF:s innermittfält, i samarbete med mittbackarna Daniel Theorin och Omar Jawo, har stängt till.

– Nästan alla lag har någon som konsekvent söker den ytan, men jag tyckte vi hade bra kontroll på Wanderson. Han sköt mycket, men det var inte så farligt. Det gäller att man pratar med varandra hela tiden så vi mittfältare vet om vi ska täcka höger eller vänster, säger Ericsson.

– Anders Svensson var giftig när han väl bytte position med Mobaeck senast. Men det är klart, han är ju allsvenskans bäste spelare också så det kanske inte var så konstigt.

Gais hade 13 avslut i första halvlek, mot GIF:s tre. Men skotten träffade det mesta utom mål. En del i Gais taktik visade det sig, för att slippa få kontringar emot sig.

GIF passade mest fel, eller träffade målramen. Jonatan Berg hade en farlig frispark som strök kryssribban i första halvlek och Jonas Lantto prickade ribban med ett vasst skott i den andra.

Men sex poäng efter fem spelade omgångar – det är taget.

– Vi får vara nöjda så här långt. Visst kunde vi haft någon poäng mer, men det är så täta matcher hela tiden att man inte får någonting gratis, säger Johannes Ericsson.

 

Mer läsning

Annons