Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen Chibsah med mot Mali

Trots mål i träningslandskampen mot Uganda och skadekris på mittfältet finns inte Geflemittfältaren Yussif Chibsah med i Ghanas kvalmatch mot Mali idag.

Annons

När Ghanas förbundskaptenen Milovan Rajevac under fredagen tog ut en 22-mannatrupp till VM-kvalmatchen mot Mali fanns åtta mittfältare med, ingen av dem var Gefles Yussif Chibsah.

Istället kommer Chelseas Michael Essien att finnas med trots domstolshistorian med sin ex-flickvän.

– Jag är glad att ha honom tilgänglig. Vi kan räkna med honom. Han är en av de bästa i världen och han position i laget är väldigt viktig för Ghana. Jag hoppas att hans återkomst gör oss mycket starkare, sa Rajevac till Ghanafa.org.

De övriga mittfältarna som tar plats i Ghanas trupp är Kwadwo Asamoah, Anthony Annan, Moussa Narry, Samuel Kyere, Bernard Kumordzi, Haminu Draman och Isaac Vorsah.

Chibsah blev därmed en av de tio spelarna som plockades bort från den 32 man starka truppen som slogs om platserna till kvalmatchen. Den 20 juni spelar Ghana mot Sudan. Kanske finns Chibsah med då.

Den andra spelaren som finns i en svensk klubb, målvakten William Amamoo från Vasalund petas också. I stället finns den förre Hammarbymålvakten Richard Kingson, nu i Birmingham och George Owu från Al Masry Club i Egypten uttagna som förste respektive andremålvakt.

Mer läsning

Annons