Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen ersättare för Jawo - men ny mittfältare

Elfsborg köpte stjärnforwarden Amadou Jawo av Gefle IF.

Då vände sig GIF till div 2-laget Falu FK och värvade 24-årige mittfältaren Linus Bolin.

– Men inte som ersättare för Jawo, poängterar GIF:s sportchef Per Olsson. Nån sån blir det inte.

Annons

Bolin, vänsterfotad och god för åtta mål i tvåan i år, dök upp på GIF:s förmiddagsträning under tisdagen – samtidigt som Jawo faktiskt tränade försiktigt för sig själv.

Det var dock en annan, nu frånvarande GIF-spelare, som Bolin ska ersätta.

– Vi har fått besked om att Jonathan Hellström måste börja om sin rehabträning, och har fyra veckor av det framför sig, säger Per Olsson. Därför saknar vi en spelare på kantposition.

– När vi släppte iväg Ryan Raybould i våras trodde vi att Jonathan skulle bli hel. Nu behövde vi en spelare, säger Olsson.

Lösningen blev en typisk GIF-värvning med låg profil. Linus Bolin har skrivit på ett kontrakt gällande över nästa säsong, men GIF anser honom mogen för allsvenskt spel tämligen omedelbart.

– Linus kan ingå i laguppställningen direkt, men det är för tidigt att säga om han är en 90-minutersspelare. Men hoppa in, kan han, bedömer tränaren Urban Hammar.

– En målfarlig, vänsterfotad spelare som jobbar helhjärtat. Han passar bra in i vår strategi att hitta spelare som passerat 20 år, men som har ytterligare potential. Linus är en sådan, och han har något viktigt – ambition, säger Hammar.

– Vi jobbar vidare med den trupp vi har, och det vi gjort de senaste matcherna. Det innebär att vi ser Bernhard Nyström (som hämtades från just Falu FK inför säsongen) som forward tillsammans med Hasse Berggren, Westln och Gerndt, säger Hammar.

– Vi vill helst ha honom kvar på kanten. Det är därför Nyström ska gnuggas in som forward.

Affären Amadou Jawo till Elfsborg gick mycket snabbt.

– Plötsligt visade två svenska klubbar intresse för Amo, däremot inga utländska. Den ena klubbens bud var inte i närheten av vad vi krävde. Elfsborg kom med ett bud, vi med ett motbud – och Elfsborg gick med på det. Vi visste att Amo vill lämna GIF efter den här säsongen även om han hade kontrakt för nästa säsong, men nu gick det som sagt snabbt, förklarar Per Olsson.

– Det blev för kort om tid. Affären kom överraskande snabbt i slutet av transferfönstret. Vi har tittat på spelare, och skulle kunna ha köpt in en ersättare. Men i så fall hade det varit chansartat, dyrt ekonomiskt och kanske inte bra sportsligt. Nu gör vi som vi gör i GIF, jobbar vidare med den trupp vi har förtroende för.

Ytterligare en ny spelare fanns dock på plats under tisdagsträningen.

Det var fransmannen Redwann Kribii från poplaget Dalkurd, en 21-årig yttermittfältare också med vänsterfoten som bästa vapen.

– Men han är inte aktuell för övergång...än. Vi kommer dock att följa honom i Dalkurd, och sedan får vi se vad som händer i vinter, säger Olsson.

Mer läsning

Annons