Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen flytt för Dahlén

Det blir inget Norge för Andreas Dahlén. Ålesund lägger allt krut på att försöka värva två anfallare i stället.
– Så här är det att vara fotbollsspelare, säger Gefle IF:s vänsterback.

Annons

Förra veckan provtränade Andreas Dahlén med Ålesund. Han visade upp sig från sin bästa sida och i går talade det mesta för att den norska klubben skulle kontraktera 25-årige Dahlén säsongen ut.
Men affären rann ut i sanden.
Ålesund ligger näst sist i Tippeligan och väljer att prioritera offensiven. Inom kort hoppas klubben kunna förstärka anfallet.
– Vi önskade att Andreas skulle spela för oss. Men vi är nära att komma i mål med två anfallare, och de går före Andreas just nu. Vi har inte ekonomi för att värva tre spelare. Kanske kommer vi tillbaka till Andreas efter säsongen, säger Ålesunds sportchef Arnfinn Ingjerd till Sporten.
– Andreas gjorde gott intryck på oss. Han engagerade sig och ville gå framåt hela tiden. Det är en bra passningsspelare, fortsätter han.

Dahlén var inte alltför besviken efter att han fått beskedet.
– Det är som det är. Finns det inte pengar, så är det inte så mycket att göra åt. Så här är det att vara fotbollsspelare, säger Dahlén.
Senaste matchen han spelade i allsvenskan var borta mot IFK Göteborg den 19 juli. På de fem senaste matcherna har han inte fått någon speltid alls. Andreas Revahl och Ryan Raybould har spelat tre respektive två matcher på Dahléns bekostnad.

Frågan är nu om den uteblivna affären med Ålesund gör att Dahlén blir kvar i frysboxen.
– Det kändes bra när jag tränade med Ålesund och när de ringde upp mig i går (i onsdags) ville de att jag skulle spela för dom. Det hade nog varit lättare att få kontinuerlig speltid där.
– Men det är kul att spela i Gefle och nu är det bara att gilla läget. Det är bra konkurrens i laget och det är så det ska vara, konstaterar Dahlén.
Kontraktet med GIF sträcker sig till den 30 november. Vad som händer därefter vet inte Dahlén.
– Jag har pratat med min agent och vet att det finns intresse för mig på annat håll. Men jag kan inte säga mer än så just nu.

GIF:s tränare Pelle Olsson tog det hela med ro, när Sporten meddelade Ålesunds beslut.
– Det är många saker som ska stämma för att det ska bli av och därför försöker jag att inte kommentera så mycket. Den här gången blev det inte av. Vi hade inte räknat med att släppa någon spelare så här sent på säsongen, säger Pelle.
• Känns det bra att Andreas är kvar i GIF resten av säsongen?
– Vi har gott om spelare som kan spela på vänsterbacksplatsen och det kan vara bra då säsongen är lång. Det gäller för alla spelare att utnyttja situationen och pressa varandra. Det tror jag kan göra laget bättre.

Vänsterbacken Jonathan Hellström är helt återställd från sin ljumskskada och ser fram emot resten av säsongen.
– Det är hård konkurrens i laget nu och det är bara att köra på, säger Jonathan som i eftermiddag spelar med GIF i U 21-serien hemma mot Enköping.
Ryan Raybould fanns inte med på gårdagens träning. Han hade någon form av magsjuka i onsdags. Raybould var frisk i går igen, men han stod ändå över träningen.
– Han hade kunnat träna, men det var bäst att han höll sig ifrån omklädningsrummet. I morgon (i dag) tränar han igen, säger Pelle Olsson.

 

Mer läsning

Annons