Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget brutet för Gerndt

Tur i oturen för Alexander Gerndt – ingenting i ryggen är brutet. Men skadan är allvarlig och ryggraden har fått en så pass kraftig smäll att GIF-anfallaren fortfarande har svårt att röra sig.

Annons

Efter den otäcka smällen på gårdagens träning fick Alexander Gerndt och Gefle IF ett lugnande besked från läkarna i dag. Ryggen är inte bruten. Enligt läkarna har 22-åringen drabbats av en så kallad spinal chock, som betyder att ryggraden och ryggmärgskanalen utsatts för kraftigt våld.
– Han har jävligt ont. Just nu får han medicin som ska dämpa svullnaden och smärtan. Han är fortfarande inte förmögen att resa sig upp själv, berättar GIF:s fysioterapeut Johan Holmström.
– Alla ryggskador är naturligtvis allvarliga så han kommer att bli kvar på sjukhuset flera dagar, fortsätter han.

 

Hur lång tid det kommer att ta för skadan att läka är omöjligt att säga, menar Holmström.
– Vi har ingen aning. När det gäller skador som den här finns det inget tidsbegrepp, utan vi får avvakta och se, säger han och berättar att Gerndt trots allt var vid gott mod när han besökte honom på sjukhuset för en stund sedan.
– Han har ont men mår bra med tanke på det som hänt.

 

Det var i slutet på GIF:s träning i går som Gerndt kolliderade med reservmålvakten Peter Bergqvist. Han slog runt och landade på rygg utan möjlighet att hinna ta emot sig med armarna. Ländryggen fick sig en rejäl smäll och Gerndt blev liggande utan att kunna resa sig upp.

 

Mer läsning

Annons