Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget klart med Theorin

Daniel Theorin vet fortfarande inte vilken klubb han kommer att representera efter EM-uppehållet. Men bli inte förvånad om Malmö FF:s 24-årige mittback hamnar i Gefle IF. – Jag vill ju få mer speltid, säger Theorin.

Annons

För snart två veckor sedan var Daniel Theorin på besök i Gävle. Theorin tränade tre pass med Gefle IF och åkte sedan hem med en positiv känsla i bagaget.

MFF drog igång träningen i går igen, samtidigt som GIF nyligen gick på semester.

– Just nu vill jag bara vara i så bra form som möjligt. Jag kan inte påverka det andra, säger Daniel Theorin om framtiden.

– Det kan jag inte ha några kommentarer till. Det är klart att jag vill få mer speltid, men just nu koncentrerar jag mig på träningen med Malmö.

Förra veckan hälsade Theorin på en kompis (Peter) i Sollefteå. Samtidigt passade han på att träna med division 4-klubben Graninge FF.

– Ja, jag var med på en träning. Peter spelar i Graninge, så jag tyckte att det var ett bra tillfälle att få spela fotboll. Det är roligare att spela med ett lag än att löpa ute i skogen själv, säger Theorin med ett skratt.

Gefles tränare och sportchef Pelle Olsson åkte till Grekland i helgen för en veckas avkoppling. Enligt uppgift ska han nyligen ha varit i kontakt med Theorin.

– Det känns väl som att Pelle och Daniel är överens, om villkor och förutsättningar. Men diskussionen med Malmö är ännu inte avklarad. Klubbarna är inte överens än, säger GIF:s ordförande Leif Lindstrand.

– Pengar, såklart. Det är alltid pengar som avgör såna här gånger.

Transferfönstret öppnar den 1 juli. Om affären med Daniel Theorin inte går i lås, har GIF några reservalternativ i bakfickan.

– Oja. Man kan aldrig stå och falla med en spelare. Vi tittar på lite olika möjligheter, men det är inte akut på något sätt, säger Lindstrand.

– Det är viktigt att vi ser oss om. Det är ju mycket på grund av Anders Wikströms skadebekymmer vi har hamnat i det här läget. Men vi har en del fullgoda alternativ i dagens trupp, fortsätter han.

För knappt en månad sedan lämnade polacken Tomasz Stolpa GIF. Sedan dess har laget varit i behov av en ny spelare. Av tongångarna att döma talar nu mycket för att Daniel Theorin kommer att fylla luckan i truppen.

Mer läsning

Annons