Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget rubbar Olsson

Pelle Olsson sitter säkert. Gefles tränare har föreningens fulla förtroende. – Att folk har synpunkter får vi vara beredda på, säger ordföranden Leif Lindstrand.

Annons

Gefle IF har fått grus i maskineriet hemma på Strömvallen. Två segrar och fem förluster är facit så här långt. Det är en verklighet som GIF-supportrarna inte är särskilt vana vid.

– Det är så här det fungerar i idrott. Säsongen 2005 vann vi de flesta matcherna på bortaplan och nästföljande två år var vi helt klart som bäst på hemmaplan. I år har vi gjort bättre matcher på bortaplan, säger Leif Lindstrand och fortsätter:

– Det finns ingen vettig förklaring till detta. Tidigare har motståndarna skyllt på konstgräset och sagt att vi haft sån fördel av det. Men nu är det uppenbarligen ingen fördel. Så det finns ingen logik i det resonemanget. Mycket handlar om tillfälligheter.

GIF:s prekära tabelläge är inget som bekymrar Lindstrand särskilt mycket.

– Förr eller senare vänder det ju. Det är bara att fortsätta jobba. Man lider mest med laget. Spelarna jobbar och gör sitt yttersta, men får ingenting gratis. Vi har trots allt gjort bra matcher, säger han.

Kräftgången lär knappast resultera i ett tränarbyte. Pelle Olsson, som också är sportchef i GIF, har föreningens stöd bakom sig.

– Självklart. Pelle sköter sig alltid bra.

• Så ett tränarbyte är inte aktuellt?

 – Definitivt inte. Att folk har synpunkter får vi vara beredda på, det är inget konstigt med det.

Gårdagens möte med Trelleborg lockade endast 3 441 åskådare till Strömvallen, GIF:s sämsta publiksiffra på hemmaplan i årets allsvenska. På sju hemmamatcher hittills ligger snittet på 4 269 åskådare. Det är den sämsta noteringen under GIF:s tid i allsvenskan från och med 2005, då laget gjorde comeback i högsta serien.

– Vi har budgeterat för ett snitt runt 4 500. En viktig förklaring till att vi inte har ett högre snitt så här långt, är AIK-supportrarnas bojkott den 27 april. Sedan kom det väldigt lite folk när Djurgården var på besök, då det snöade. Där har du skillnaden, säger Lindstrand.

Närmast väntar ett dubbelmöte med IFK Göteborg.

– Vi har chans att vinna mot alla lag, men vi kan också förlora mot alla lag. Så har det alltid varit, konstaterar Lindstrand.

För GIF var Johan Oremos flytt till Djurgården tung på flera sätt, men den gav samtidigt välkomna slantar till klubbkassan. Någon ersättare har ännu inte värvats.

– Det är ju den här månaden det ska hända något. Vi har en bra trupp, men kan komma att komplettera den. Arbetet pågår just nu, det återstår att se om vi får någon möjlighet att slå till, säger Leif Lindstrand.

Mer läsning

Annons