Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Inspirerande att möta Malmö"

/
  • Förra säsongen slutade mötet mellan Gefle och Malmö 0–0 på Strömvallen.

Gefle siktar mot tredje raka segern på Gavlevallen när Malmö kommer på besök.
Det ska man göra med en delvis nykomponerad backlinje.
– På hemmaplan är vi inte chanslösa mot någon, säger GIF-tränaren Roger Sandberg.

Annons

Gefles 2–0-seger mot Häcken innebar den andra raka segern på Gavlevallen. Men Roger Sandberg fick lite smolk i glädjebägaren när Jesper Florén tvingades av efter 74 minuter.

– Jag skulle ta emot en boll, sträckte fram benet och sen när jag tryckte iväg så kände jag att det drog till i baksidan. Det är en liten bristning. Förhoppningsvis så missar jag bara de två matcherna innan uppehållet, säger högerbacken.

Jesper Florén kunde under gårdagens träning ändå jogga i ett hyfsat tempo och tycker själv att det känns relativt bra.

Han har den senaste tiden övertygat med flera starka insatser.

– Han har varit jätteduktig senast och har gjort flera bra matcher, men samtidigt har vi flera spelare som är sugna och verkligen har väntat på chansen. Till exempel Jacob Ericsson som har gjort en strålande vår, men som hamnat på bänken efter sin sjukdom, säger Roger Sandberg.

GIF-tränaren vill inte avslöja vem som tar över högerbacksplatsen. Mot Häcken fick Jens Portin flytta över till höger, medan Jacob Ericsson tog över platsen till vänster.

Regerande mästarna Malmö har inte riktigt gått så bra som förväntat. Laget har tagit 21 poäng på 11 matcher och förlorade nyligen två gånger i rad – 0–3 hemma mot Häcken och 1–2 borta mot Kalmar.

Senast studsade ändå laget tillbaka med en 3–0-seger mot Åtvidaberg. Med vassa offensiva hot som Markus Rosenberg, Magnus Eikrem och Tobias Sana lär Gefles backlinje sättas på prov.

– Det är onekligen ett bra lag, framför allt när dom får det att stämma som senast. Sen har dom haft svackor och inte varit lika bra i alla matcher. Vi får försöka göra vårt så att Malmö får en sån svacka mot oss, säger Roger Sandberg.

Trots det starka motståndet går Gefle ändå för seger.

– En jättetuff match, men på hemmaplan är vi inte chanslösa mot något lag. Vi har släppt in ett mål hemma och inte förlorat någon match. Vi går in i det här med ett jättegott självförtroende.

– Det är bara inspirerande att möta Malmö. Regerande mästare, storfavoriter och Champions league-lag, men vi ska göra allt vi kan för att vinna. Vi ska inte gå ut och minimera riskerna.

Roger Sandberg hoppas på storpublik.

– Jag vill verkligen uppmana Gävleborna att komma och se matchen. Senast var det tråkigt att det inte var fler som kommer när vi bjöd upp med bra fotboll och en vinst. Jag hoppas att det blir en härlig inramning med mycket folk.

Mer läsning

Annons