Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag blundade i slutet – och borde kanske blunda för resten också

/

Jag blundade under de sista minuterna, bara för att...ja, ni vet vad som kan hända i slutet av Gefle IF-match.
Jag borde kanske blunda för en hel del annat.

Annons

0–0 blev det, en poäng blev det för GIF – och den sätter jag direkt upp på nya målvakten Andreas Anderssons pluskonto.

Det var hans första nolla i allsvenskan, och han räddade till sig den med framför allt en parad på ett lurigt skott i slutet av den första halvleken – och sedan med en utrusning som tillhör hans målvaktsutrustning i den andra.

Därför blev det 0–0.

Därför fick Gefle IF en poäng.

Därför höll Gefle IF nollan för första gången på 18 matcher visade det sig – för förra gången var faktiskt 1–0-segern mot Falkenberg i början av augusti i fjol.

Nollan var bra.

Poängen var bra (...att ha).

Försvarsspelet var bra – för GIF fick stopp på Östersunds rullande och täppte till lite överallt. Mittbackarna Joshua Nadeau och Martin Rauschenberg fortsatte bygga på sitt samarbete som ser stabilt och starkt ut.

Dessutom höll båda ytterbackarna rent, och speciellt bra var Jacob Ericsson som faktiskt radera ut Ken Sema på Östersunds högerkant så denne bytte till vänster i den andra halvleken.

Det var väl det hela.

För resten...

Jag lägger bort känslor, förhoppningar och eventuella synintryck – och plockar fram statistikpapperet.

Där står det att Gefle IF under 92 minuters fotboll sköt ett skott på mål. Och ett utanför.

Där fick ni hela GIF-offensiven i en enda mening.

Ett skott, och ett till.

Tjolahopp och klackarna i taket.

Den i alla fall existerande produktion av målchanser som GIF haft i förlustmatcherna avstannade helt – och jag har svårt att se att Östersunds försvarsspel var det som satte stopp för allt.

När det blev ytor och möjligheter var det GIF-spelarna som själva satte krokben med missförstånd, märkligt svagt passningsspel, – och en allmän oskärpa och osäkerhet.

Till slut var det väl egentligen bara Johan Bertilsson som rörde fötterna i rytm. Det var också just han som sköt de båda skotten för Gefle IF.

Egentligen innehöll den här eftermiddagen två besvikelser.

1) Östersunds FK var inte så läckert, konstruktivt och bolltrillande som ryktet basunerat ut – men självklart var laget närmare segern än GIF. Betydligt närmare.

2) Gefle IF står och stampar just nu i utveckling och prestationsförmåga – och kan egentligen bara glädja sig åt den nolla som Andreas Andersson i slutändan ritade ihop. Det här blir en helt vanlig GIF-säsong, en sån där som kommer att kännas i ben och märg.

...Kwame Bonsu fick spela från start i Anders Bååths frånvaro – men tog inte chansen utan låg på samma feta felmarginal som flera av medspelarna. Lite synd, verkligen.

Det här blev allsvenskans första 0–0-match för säsongen. Ibland ska man tydligen vara försiktig med vad man önskar – jag skrev efter 0–1 mot Jönköping och det sena målet där "Vad är det för fel på 0–0-matcher".

Nu vet jag.

Ibland borde jag bara hålla tyst, eller i alla fall hålla mig borta från tangentbordet.

LÄS ÄVEN: Säsongens första 0–0-match här är GIF-spelarnas betyg

LÄS ÄVEN: Stökigt i GIF-klacken under Östersundsmatchen – polis fick ingripa

Mer läsning

Annons