Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jawo borta i en månad

Amadou Jawos ledband i den högra axeln har gått sönder.
Det gör att anfallsstjärnan blir borta i tre till fyra veckor.
– Jättetrist, men det kunde ha varit värre, säger Jawo, som skadade sig i söndagens match mot Helsingborg.

Annons

Det var i den 90:e matchminuten som Amadou Jawo skulle rycka i från en Helsingborgsförsvarare, men togs hårt och landade på axeln. Jawo fördes direkt till sjukhus – och i går kom beskedet.

– Ledbandet som håller fast nyckelbenet har gått sönder, kan man säga. Det var vad vi befarade efter matchen. Nyckelbenet stack upp på Jawo – och då brukar det vara den här typen av skada, säger GIF:s naprapat Fredrik Wallström, som förklarar att Gefles anfallsstjärna blir borta från spel i tre till fyra veckor.

– Men det beror också på hur pass bra skadan läker. Men i regel brukar det ta tre till fyra veckor innan han kan köra för fullt.

Redan i morgon börjar Jawo rehabträna och när Sporten ringde upp honom under gårdagen, var GIF-anfallaren inte alls särskilt nedstämd.

– Nä, det kunde ju ha varit värre och den här skadan läker av sig själv. Fast det är klart att det är jättetrist att vara borta från fotbollen, men troligen missar jag kanske bara två matcher, Helsingborg borta och Djurgården hemma.

– Det är faktiskt bättre än vad det var efter matchen i söndags. Då kunde jag knappt vrida på nacken. Nu gör det ont i vissa lägen bara.

Tidigare Hasse Berggren och nu Jawo också. GIF har båda sina anfallarna skadade – som startat varje match tillsammans den här säsongen, förutom senast mot Helsingborg.

Stora skadebekymmer, alltså.

– Ja, det är tråkigt att dom är skadade samtidigt. Men det tillhör sporten. Och man har en spelartrupp på runt 20 spelare för att klara av skador, säger Pelle Olsson.

Sedan fortsätter han:

– Eftersom att Hasse och Jawo startat varje match så har det stängt dörrarna för de andra anfallarna i truppen. Men nu är dörrarna öppna och då får andra spela och visa vad de kan

– Nej. Det är ju en begränsad tid för skadorna. Bara för att två spelare blivit skadade tänker vi inte börja värva nya spelare.

Mer läsning

Annons