Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jawo osäker till spel mot Kalmar

Tre härliga poäng mot Hammarby i söndags, men också en mörk dag för Mathias Woxlin och Amadou Jawo som båda fick utgå med lårproblem. Till onsdagens match mot Kalmar så är dock Woxlin med största sannolikhet spelklar, medan det är osäkert för Jawo.
– Det kan röra sig om en blödning i baksidan av låret, säger Gefles fysioterapeut Johan Holmström.

Annons

Mathias Woxlin fick kliva av redan efter drygt 20 minuter i söndagens match.

– Det är klatr man vill spela och bidra. Men känner man att man inte kan bidra med nånting så ska man visa ansvar mot sig själv och mot laget, säger han.

Woxlin har sedan tidigare problem med ett lår, men det rör sig inte om samma sorts skada.

– Det är två skilda saker. Det andra jag har är en inflammation i låret som sitter kvar, det här är ingen inflammation. Det känns ingen större skillnad nu mot vid matchen, men jag känner att det är ömt i muskeln. Precis vad det rör sig om överlåter jag till Johan (Holmström) som vet sån där bättre än mig, säger Woxlin.

Och Holmström förklarar:

– Det rör sig om en överansträngning i låret. Det kan ha uppkommit på en rad olika sätt, men det kan också röra sig om nånting i ryggen. Det vanligaste är en låsning i ländryggen. Men det ska inte vara några problem för honom att spela på onsdag.

För Amadou Jawo som fullföljde matchen mot Hammarby så är det oklart om hans vara eller icke vara i morgon. Precis som för Woxlin så rör det sig om ett spökande lår.

– Det känns sådär. Det är ingen sträckning i alla fall och det är bra, men det kan vara en blödning, säger Jawo som, när de andra körde fotbollsträning under gårdagen, cyklade 45 minuter.

Genom att det bara återstår en träning för Gefle innan Kalmarmatchen så är det allt eller inget för Amadou Jawo på dagens träning.

– Jag ska försöka med fotbollsträning så hårt det går. Så länge det inte gör ont så är det ju bara bra. Det känns i alla fall bättre nu än efter matchen, säger Jawo som hade bandage på efter matchen fram till i går morse.

– Jag vill inte uttala mig om han kommer att vara med eller inte. Vi kommer undersöka det ordentligt på nästa träning och eftersom det är den sista träningen innan matchen så kommer vi att belasta och se om det håller, säger Johan Holmström.

Jawos vara eller icke vara avgörs alltså på dagen träning.

Mer läsning

Annons